Putem spune că ești veteran la Electric Castle. Cum ai putea descrie această experiență?
Știi citatul ăla faimos din Forrest Gump: „Life is like a box of chocolates. You never know what you get.”? Electric e exact asa, mereu altfel, dar mereu extraordinar. Ca dj sa pui muzică la Bonțida e una din cele mai tari experiențe. Publicul e eclectic, pus pe distracție, așa că poți mulțumi pe toată lumea. Și pe cei care sunt cunoscători de drum and bass, și pe ”începători”.


Care a fost ediția ta preferată EC?
Prima la care am fost, ediția a 2-a. Încă avea feelingul ăla de boutique festival. Era toată lumea ca o familie. Acum familia s-a lărgit, dar vibe-ul e la fel de bun. Din postura de dj cred că unul dintre cele mai faine experiențe le-am avut anul trecut. În anii precedenți am fost la Stables, Dance Garden și Hangar. Anul trecut însă am pus muzică la Silent. Când faci un set la Silent, poți pune ce vrei tu, fără să ții cont de așteptări sau ce crezi că vrea unul sau altul să audă. Lumea dacă vrea ascultă, dacă nu, mută pe alt canal. Tocmai din această cauză a fost una dintre cele mai faine experiențe, pentru că am pus ce îmi place și timp de două ore aproape tot publicul de la Silent se mișca pe dnb.


Ce ne poți spune despre publicul de la EC și ce vibe îți transmit oamenii din public?
Foarte prietenos, divers, cred că deja am atins acest subiect puțin mai devreme.


Îți adaptezi setul într-un anumit fel pentru festival?
Evident, mai ales dacă pun la o scenă ca Hangar. Caut să aleg piese care să cuprindă cât mai multe stiluri. Bine, eu oricum fac asta în general, dar la un festival merg mai mult spre piese ori cunoscute, ori care prind instant, amestecate cu piese mai de nișă.


De-a lungul timpului, care crezi că au fost plusurile și minusurile acestui festival legat de drum&bass?
Minusul a fost prea puțin drum and bass însă nu a lipsit niciodată. An de an e tot mai numeros lineupul și tot mai divers. Cine ascultă dnb găsește ceva să fie pe filmul lui. Ăsta e un mare plus. Ok, nu sunt prezente stiluri ca breakcore sau experimental…încă. Poate la edițiile următoare?


Crezi ca ajută scena din România drum&bass-ul din cadrul unui festival?
Categoric. Cu cât mai mult dnb cu atât mai bine. La festival sunt cele mai multe șanse să prindă microbul și cei care nu ascultă acest gen.

Ai avut ocazia să cunoști anumiți artiști din afară în cadrul festivalului?
Doar în momentele când preluam ștafeta la pupitru schimbam câteva cuvinte sau poate nici atât. Mereu ajungeam cu puțin înainte de set și nu aveam timp să stau la povestit.


Ce ți-ai dori să vezi mai mult pe scenele de la Electric? Atât din punct de vedere al genurilor muzicale, cât și al artiștilor.
Aș vrea mai mult drum and bass, evident.

Care e scena ta preferată de la festival?
Hangar și Hideout. La Hangar e muzica pe care o cunosc și îmi place, iar la Hideout mereu descopăr câte ceva nou, pe latura asta funk/broken beat care mă prinde de mult timp.


Preferi un public restrâns sau unul larg? De ce?
Ambele. La publicul restrâns ai o legătură directă cu oamenii, construiți setul împreună, exact cum a fost anul trecut. Iar la scena mare poți să te lauzi că ai pus la 2,3,5, 10 mii de persoane :D


Sunt și newcomeri care vor urca pe scenă (câștigătorii contesului). Ce sfat ai avea pentru ei?
Să țină cont de ora și locul unde pun muzică. În rest distracție!

Cum vezi drum&bass-ul în România peste 10 ani? Chiar și în cadrul festivalurilor.
Probabil o să apară producători români care să fie la același nivel cu cei pe care îi admirăm acum pe marile scene. 10 ani e foarte mult timp. Cine știe, poate următorul Noisia, Sub Focus sau Skeptical să fie român.


Și acum niște întrebări scurte :)
Producerul preferat?

Foarte greu….dar hai să zic Culture Shock. Pentru mine e combinația perfectă între muzical și agresiv.


DJ-ul preferat?
ANDY! ANDY! ANDY!… AN-DY C!


Label-ul preferat?
Hospital ..momentan


Top 3 piese preferate?
Commix – Be true
Urbandawn – Come together
Annix – Only Forever

Djing sau producție?
Da

Grid împreună cu Madliquid vor încheia anul acesta Hospitality Night de la Electric Castle. Be there!

Comentarii