Salutare! Mulțumesc că ai acceptat să stai de vorbă cu noi și de data aceasta. Ce faci?

Salut, mulțumesc și eu! Sunt bine, lucrez la niște beaturi noi, proiecte noi, atât drum and bass, cât și alte genuri muzicale… și abia aștept să vă arăt. :D

Cum a fost cu muzica toata perioada pandemiei? Ți-a adus vreun beneficiu pe partea muzicală?

Pentru mine a fost foarte ok din punctul ăsta de vedere. Nu am simțit cum a trecut pandemia, am avut timp să lucrez în fiecare zi la câte o piesa, două, trei, fie pe proiectul Freqax fie pe Freqkid. Singurele lipsuri au fost, desigur, evenimentele, călătoriile și „socializarea organică”.

Povestește-ne ceva și despre proiectul Freqkid.

Aș putea spune că este acel proiect muzical unde îmi fac de cap fără să mă gândesc la prea multe consecințe. Am multă muzică în cap pe care vreau s-o dau afară și sub umbrela Freqkid pot să fac asta lejer.

Apropo, tocmai ce-am terminat un album super variat, împreună cu o bună prietenă, Petra Acker, alături de care am creat un alt proiect muzical care urmează să fie făcut public în scurt timp.

Ai colaborat cu ceva artiști de-a lungul timpului. Care a fost cea mai mișto colaborare și de ce?

Am colaborat de-a lungul timpului cu foarte multi artiști, foarte mișto și foarte talentați de la care am avut ce să învăț mai tot timpul. Ca să dau câteva nume aș spune Counterstrike, Katharsys, Kaiza, Sinister Souls … De ce? Pentru că schimbul ăsta de cunoștințe sau influențe este atat de mișto când sunt diferite și când fiecare vine cu un bagaj de experiență care se unește într-o singură piesă și piesa aia suna unic, feroce și magistral, simți că nu stai pe loc, că munca de ani de zile dă rezultate.. și ce poate fi mai mișto ca atunci când auzi sau vezi ca ceea ce creezi dă rezultate? It’s alive, aliiiiiveeee.. u know? :D

Consideri că poți avea succes doar mixând? Cât contează să fii și producător?

Poți avea succes ca DJ, desigur, dar trebuie să fii cu patru pași în fața altor DJ care activează pe aceeași scenă, în același gen muzical. Cei patru pași pot fi: muzica nemaiauzită, tehnica de mixat, carisma și imaginea. Toate acestea dacă sunt gândite bine de la bun inceput cred ca pot fi un succes. Desigur, succesul poate veni și mai repede în cazul în care ai producție proprie care sună beton, nou și modern, din toate punctele de vedere. 

Ce sfat ai pentru cei care s-au apucat recent de mixat/produs muzică? Any tips & tricks?

Să experimenteze, să se dedice, să caute, să fie curioși, să mănânce sănătos și să bea apă. Nu s-a născut nimeni învățat și cred că mai ales acum, când există internet aproape peste tot, găsești mult mai usor orice fel de informație care te interesează, trebuie doar să cauți.  Ah, încă ceva super mega important: să asculte multă muzică, de orice fel. 

Daca te-ai putea întoarce în timp ai schimba ceva din cariera ta?

Mi-ar plăcea să mă întorc în timp cu toate cunoștințele și informațiile dobândite în aproape 25 de ani de muzică, nu merge? Atunci nu, mulțumesc, rămân în prezent. :))).

Ce piesă drum&bass ai recomanda unui potențial adept al acestui stil?

Hmmm, grea întrebare…. depinde. Sunt atât de multe piese bune, pentru stări diferite, pentru vârste diferite.. nici nu știu de unde să încep. O s-o dau simplu ca să scap de întrebarea asta – The Upbeats – Say Go (ft. Mara TK).

Albumul preferat de drum&bass?

Freqax – Meant to believe :D

Aaaaaaaand fav superhero?

My parents and all my friends!

În final, aș vrea să știu și care sunt planurile tale de viitor 😊

Abia aștept să ajung la Magnetic Festival să pun muzică, am niște piese noi pe care vreau să le testez pe public  :D Iar în general, cred că cel mai stabil plan de viitor este sa fac muzică, multă muzică.   

Thx! Ne vedem weekendul acesta la Magnetic!

Multumesc si eu, big up!

FREQAX

 FACEBOOK | SOUNDCLOUD  | WEBSITE | TWITTER

Comentarii