Tocmai ce am ascultat mixul tău de la Ujima și am văzut că ai și pus muzică în Bristol la lansarea Ramp Up Records. Ce ne poți spune despre acest label?

Aici puteți asculta mixul

E un label nou dar format de oameni de bază din mișcare, cu mare experiență în spate. Mi se pare că reprezintă perfect atmosfera din oraș care seamană foarte bine cu cea din Timișoara: nu e capitală, e foarte orientat spre underground și cu o societate foarte deschisă.

Cum a fost experiența din Bristol? 

Extraordinară! Ne-am simțit foarte bine, am fost foarte bine primiți și e clar că am reușit să ridicăm câteva sprâncene, dacă pot să zic așa. Și am fost invitat să fac back to back cu legenda Bristolului – dj SUV (Reprazent, Full Cycle, V recordings) – o mare onoare pentru mine.

Pe scurt a fost un succes, ne pregatim să mergem acuși inapoi.

Ce diferențe sunt între publicul de la noi și publicul de acolo? 

Pai cam aceleași ca între români și englezi 😊. Sunt foarte pragmatici dar și deschiși la nou în același timp. Acuma că mă gândesc, cred ca mi-a trebuit o sigură piesă ca să le atrag atenția, și imediat au înțeles despre ce va fi vorba.

Pragmatismul ăsta înseamnă că esti foarte critic, dar respectul vine imediat atunci când recunoști că îți place ceva. 

La noi chiar și cand e clar că ai valoare, parcă nu e niciodata sigur-sigur în ochii publicului, întotdeauna e o umbră de îndoială. Asta se vede peste tot, nu numai în muzică, și în viața de zi cu zi.

Cum crezi că ar putea evolua și mai mult scena drum&bass din România? Ce plusuri și ce minusuri consideri că avem?

Scena evoluează tot timpul. Asta e fain într-o mișcare care este underground: trebuie să evolueze constant pentru a rămâne un izvor de influențe pentru tot ce este în jur.

Cred că (și aici nu mă refer la Timișoara) ar trebui ca mișcările locale să fie mai respectate și susținute de către publicul fiecărui oraș. Ele sunt cele care construiesc fundația pentru evenimente mai mari și puternice, cum sunt festivalurile. Cred că acolo unde festivalurile apar fără a avea o susținere locală de la și pentru aceste crew-uri locale, ele sunt artificiale, și vor dispărea asa cum au aparut.

Care au fost obiectivele tale când ai intrat în lumea drum&bass-ului și cum s-au schimbat ele în timp? 

Să mă simt bine și să fac ce îmi place 😊. Nu s-au schimbat!

Unde ți-a plăcut cel mai mult să mixezi și de ce? 

Sunt multe locuri, îmi este greu să mă decid. Poate mixurile de dimineață dupa 48H? Atunci știai că oamenii (care erau în număr foarte mare și la ora aia) stau pentru asta și numai pentru asta, iar tu poți să mixezi împlinit pentru că ți-ai făcut treaba.

Sau poate party-urile de sub pod pe Mal. Care au fost doza de nebunie a noastră pentru oraș, adevarate rave-uri cu mii de oameni dansand în buricul târgului, în underground și la propriu și la figurat. Un vibe unic.

AnonimTM are mulți ani în spate. Sunt fețe pe care le vezi mereu la petrecerile voastre, care au rămas alături de la început până în prezent?

Chiar povesteam într-un interviu recent că se întâmplă ceva interesant acum: oameni din prima generație revin după o lungă pauză la party. Copiii lor sunt mai mari acum și pot să se îngrijească pentru o seară și singuri, așa că, părinții pot să se distreze și ei. Și în același timp poate că și noi oferim un vibe mai pe măsura vârstei lor, și cu niște party-uri la care nu trebuie să stai până la 5 dimineața să prinzi headliner-ul.

Dar sunt și foarte mulți tineri, pentru prima dată la un party Anonim, sau oameni care au fost de la început până 21 de ani mai târziu la AnonimTM, pe care îi respect foarte mult pentru asta.

Care e piesa care consideri că nu o sa îmbătrânească niciodată? Dar albumul?

Am foarte multe care s-ar potrivi descrierii. De fapt, este și unul dintre criteriile dupa care îmi caut muzica: trebuie să sune bine și peste ani de zile. 

De multe ori mă așez în fața discurilor și le iau „de la zero“ cum ar veni. Mi se par la fel de actuale și surprinzătoare ca și în prima zi când le-am primit, chiar dacă unele au 20 de ani acum. Vă dați seama cum suna pentru public atunci.

Imaginează-ți ca în seara asta ai avea ocazia sa faci un party cu 5 artiști – pe cine ai aduce? 

Ce fain ar fi 😊. Storm, Marky, SUV și eu b2b cu Roli Breaker. Tina la voce.

Un sfat pentru noii veniți în scenă?

Susțineți-vă dj-ii locali, aveți încredere în voi și în mișcarea din care faceți parte, încercați să evoluați în fiecare zi și să faceți ceva nou și curajos. Și, mai ales, Don’t Believe the Hype! 

Mixcloud AnonimTM / Facebook AnonimTM

Comentarii