În cadrul Festivalului Delahoya de anul acesta, am avut onoarea și plăcerea de a sta de vorbă cu Blanilla  despre unii dintre factorii care influențează viitorul scenei dnb din România. Vă invit la o lectură pe cât de plăcută, pe atât de amuzantă. Blanilla FTW!

De unde alias-ul Angel Blanilla?

Ascultasem acum vreo 15 ani Jose Padilla (rezident Cafe del Mar) și apoi am mers la un prieten să jucăm Need For Speed, unde eram încurajat să “dau blană” când ies din curbă. Când să ne punem nickname-uri, n-am ezitat prea mult și am creat pe loc Jose Blanilla. Și a rămas așa, nu mi-am mai bătut capul să găsesc un nume foarte cool de DJ, mi s-a părut haios, cretin și original, deci, numai bun pt mine :D

Care au fost primele tangențe cu muzica?

Pe la 13 ani am descoperit Prodigy și am fost fascinat, îi ascultam obsesiv. Pe la 15 ani am descoperit dnb-ul, prin emisiunea lui Seba 1394, de la Radio Sonic Cluj, se numea “Welcome to da Club” – acolo am auzit prima dată Photek, Dom & Roland, Ed Rush & Optical, Fluke și de-atunci, nu m-am mai oprit. Am vrut să-mi creez propria muzică și s-o mixez oamenilor. Și încă funcționează :)

Pe ce stil preferi să mergi și de ce?

Am fost multă vreme axat pe breakbeat și drum&bass, din motive evidente (tot background-ul meu muzical venea de pe această filieră a genurilor broken beat). Mai nou, n-aș mai opta să mă autoetichetez pentru că oricum totul e o fuziune, un remix al remixului al influenței nu stiu care :) Pun de toate: garage, breakbeat, dnb, house, etc, încerc să fac o varză à la Cluj decentă și cinstită, un set eclectic cum ar spune unii mai pretențioși, iubitori de neologisme. :D

Ce artiști te-au atras de-a lungul timpului?

Extrem de mulți, dar pot menționa unii care au constituit core-ul inspirațional pentru mine:

Prodigy, Chemical Bros, Fatboy Slim, Future Sound Of London, Grooverider, Goldie, Photek, Groove Armada, Zero 7, Cinematic Orchestra, Stanton Warriors, Dylan Rhymes, Rogue Element, etc etc

La ce evenimente ai participat și ce feeling ai avut când ai fost in fața unui public?

Am pus muzică la sute de evenimente, de la 7 oameni la 7000 de oameni și m-am simțit excelent de fiecare dată (aproape :P ). Pentru mine e un fel de stare de transă atunci când pun muzică și o fac cu mega plăcere; deci, mixez cu la fel de mult entuziasm și la petreceri mari ca și la cele mai restrânse. Ideea este să găsești acea punte între tine și public și să creezi o simbioză faină în seara aia și atunci e ce trebuie ;)

Ai observat diferențe între publicul din orașele țării?

Da. Mi se pare că în Moldova oamenii sunt mult mai sinceri și entuziaști. Poate și pentru faptul că nu au atât de multe evenimente, dar nu e doar asta, au ei un vibe special al lor – they know how to party: vodka & bass :D. În orașele mai mari (București, Cluj…) publicul e puțin mai fițos, mai figurant, ei le-au văzut pe toate, se lasă mai greu impresionați, mai ales de digei locali. Sunt ca și o fată care se joacă de-a “hard to get-u” :))

Te gândești la colaborări pentru viitor? Cu cine ți-ar plăcea să colaborezi? În afară de aceste colaborări, ce planuri mai ai pentru viitor?

Întotdeauna mă gândesc la colaborări și actually le și fac :) Colaborez în permanență cu instrumentiști, vocaliști sau alți produceri. Nu mă gândesc la nimeni în mod special acum, pur și simplu am antenele ridicate pentru potențiale colaborări și când e momentul, le pun în aplicare. Planuri de viitor: să continuu să fac muzică și să mixez – until the end! :D

Crezi că drum&bass-ul va evolua în țara noastră?

Greu de zis! Dar mi se pare unul dintre cele mai constante genuri muzicale de-a lungul anilor. DNB-ul n-a murit niciodată, s-a transformat, a evoluat, a ajuns chiar și în mainstream, la radiouri. Deci, premise de a se dezvolta în continuare, sunt. Depinde mult și de promoteri și DJs cât de sus vor ține ștacheta și cât de receptiv va fi publicul tânăr, cel care abia se formează acum.

 

Angel, întotdeauna o plăcere! Îți mulțumim că ai acceptat să stai de vorbă cu noi și așteptăm să ne vedem, în număr cât mai mare, la Electric Castle!

Comentarii