Jeroen Snik aka Icicle este un nume deja celebru în drum and bass. După ce a atras atenția cu release-uri la Hospital Records, Soul:R, Renegade Hardware și Critical, în 2008 olandezul Icicle a semnat un contract de exclusivitate cu Shogun Audio și s-a mutat în Londra.

Deși albumul său de debut ‘’Under the Ice’’ lansat în 2011 a avut succes, Icicle a simțit nevoia de a explora alte stiluri muzicale. Înainte de apariția albumului lansase ‘’Xylophobia’’, o piesă deep dubstep, iar apoi a continuat cu ‘’BNC’’, un EP tot de dubstep. Între timp a devenit gazdă a unei emisiuni la Rinse FM, unde mixează dnb, dubstep și techno, prima sa pasiune în materie de muzică electronică.

2013 a fost anul în care Icicle a fost inclus pe line-up-urile de la majoritatea festivalurilor din Europa, Australia și Statele Unite, iar la începutul anului următor a primit cea mai importantă recunoaștere a talentului său de producător. Native Instruments, lider de piață în domeniul hardware și software pentru producție și dj-ing i-a inclus propriile patch-uri în Molekular Modular, noul său VST (virtual studio technology).

Anul trecut în noiembrie Icicle a lansat un nou album, ’’Entropy’’, care a urcat în topurile dnb și i-a facilitat pregătirea unui show live. Turneul ‘’Entropy Live’’ a bifat unele dintre cele mai mari evenimente din UK și Europa, de la Exit Festival la faimosul Fabric Club din Londra.

ICICLE

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | BEATPORT

Comentarii