DJ Hype este numele de scenă al producătorului și dj-ului Kevin Ford. Piesa lui “Shot in the Dark” a apărut în UK Singles Chart în 1993.

Chiar dacă piesele lansate atât singur, cât și cu Ganja Kru l-au ajutat mult, titlul de DJ s-a dovedit a fi cel mai valoros în ascensiunea sa pe scena drum and bass. Hype are în spate o experiență la pupitru electrifiantă încă dinainte de a trece de la hip-hop și raggae (asta întâmplându-se pe la sfârșitul anilor `80).

Hype a început să producă muzică în 1990, construind și co-producând piese pentru Kickin`, Strictly Underground și Sub Base. Chiar dacă nu își pierduse rădăcinile breakbeat, nu s-a oprit până nu și-a lansat propriul label, Ganja, în 1994 și a început să se concentreze serios asupra break-ului. Popularitatea pe care a câștigat-o label-ul aproape imediat (”Ganja Man” al lui DJ Krome&Time și ”Super Sharp Shooter” a lui DJ Zinc) a culminat în 1995 cu ”Still Smokin`”, o compilație prin colaborare cu Pascal, care a devenit rapid una dintre cele mai bine vândute compilații jungle!

Hype a fost o forță proaspătă al uneia dintre cele mai influente stații de radio pirat, Fantasy FM, și încă de atunci s-a menținut în top-urile internaționale, colecționând premii pentru Best Male Dj și Best Radio Dj (1994, respectiv 1995) la Hardcore Awards. A fost, de asemenea, una dintre atracțiile principale ale postului londonez Kiss Fm și a fost omul din spatele seriei de compilații Drum and Bass Selection.

Datorită succesului său, in 1997 a urmat o colaborare cu sublabel-ul Parousia și apariția True Playaz Music, o unitate de producție care ii include și pe Zinc, Pascal și Rude Bwov Monty. Label-ul True Playaz s-a dovedit a fi unul dintre cele mai consistente piețe de desfacere în ceea ce privește hardstep-ul.

Să nu uităm ca DJ Hype este cunoscut pentru set-urile sale de jump-up, cât și pentru aparițiile nopților Playaz din Fabric.

Pe 30 martie 2009, Hype lansează un nou album, dublu mix cu Rhino Records, intitulat ”DJ Hype presents Drum and Bass Essentials”.

HYPE

SOUNDCLOUD | FACEBOOK | TWITTER

Comentarii