Hybrid Minds reprezintă un proiect muzical compus din Josh White și Matt Lowe, pus la cale undeva prin anul 2010 în Marea Britanie. Acoperind un stil foarte variat de drum and bass, aceștia s-au făcut remarcați prin sunetul lor foarte melodic și încărcat de influențe din trip-hop, acoustic, soul și RnB. Cu tot acest bagaj, cum să nu iasă bine atunci când încorporezi totul într-un liquid dnb?

Cu toate că proiectul Hybrid Minds a fost adus la lumină relativ târziu, Josh și Matt nu sunt niște străini ai bass-ului, aceștia având propria casă de discuri de mai mulți ani. După lansarea multor piese de drum and bass mai dansabile, aceștia se lasă cuprinși de latura mai melodică a dnb-ului, luând astfel ființă Hybrid Minds. Într-un timp foarte scurt de la lansare, aceștia urcă în top-ul scenei de liquid dnb, în același timp melodiile lor fiind preluate în seturile DJ-ilor mult mai cunoscuți la acea vreme.

Având în spate ani de muncă împreună, Josh și Matt au reușit să creeze un stil de neconfundat, iar acest lucru s-a văzut atunci când piesa “The Place” a fost lansată, devenind una dintre cele mai ascultate melodii liquid din 2011. Dacă nu ai auzit-o până acum, trebuie să o faci! Aceasta conține elementele primordiale care au creat sunetul pe care îl auzim astăzi atunci când ascultăm orice piesă a celor de la Hybrid Minds.

Din 2011 până acum, acești doi stâlpi ai liquid dnb-ului au crescut și au tot crescut, definindu-și stilul și adăugându-și în colecție două albume de nelipsit din librăria muzicală a oricărui cunoscător: Lost EP la label-ul Audioporn (a generat jumătate de milion de view-uri pe canalul de Youtube a celor de la UKF) și Heartfelt EP la label-ul austriac Mainframe.

Pe lângă albumele lansate, Hybrid Minds a mai scos și un remix genial la melodia lui Jakwob – “Blinding”, cât și multe alte release-uri la casele de discuri Spearhead, Allsorts și Fokuz. Mai pe scurt, Hybrid Minds a devenit sinonim cu cel mai bun liquid drum and bass.

După un lung timp în care Josh și Matt au fost singurii “rezidenți” ai proiectului, Hybrid Minds l-a adăugat pe Grimm, un artist la fel de desăvârșit ca ei. În plus, din 2012 încoace sunt acompaniați în permanență la toate concertele de către MC Tempza, aceștia reușind să își creeze un stil unic și de neconfundat.

Printre piesele cele mai cunoscute a celor de la Hybrid Minds regăsim: “Lost”, “By a Thread”, “So Far”, “Prophecy” sau bootleg-ul piesei “Youth” a celor de la Daugther.

HYBRID MINDS

 FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | MIXCLOUD | WEBSITE  | YOUTUBE

Comentarii