Hospital Records este un label independent, născut în sudul Londrei. Lansând în principal muzică drum & bass, acesta a fost înființat în 1996 de Tony Colman și Chris Goss și a crescut în ultimii ani, ajungând să fie unul dintre cele mai cunoscute labeluri în materie de muzică dance din Marea Britanie. Hospital Records a semnat cu artiști consacrați precum London Elektricity, Danny Byrd, Logistics, Netsky, Camo & Krooked, Nu:Tone, Fred V & Grafix și Cyantific. Din sediul de la Forest Hill, Hospital administrează și labelul experimental Med School.

Odată cu apariția Hospital Records, s-a născut și Galactic Disco Music, label ce a pierdut din popularitate după 2 ani de la înființare. Așadar, Tony și Chris s-au axat pe popularizarea Hospital Records, atrăgând mulți fani ai muzicii drum & bass. Cu toate acestea, track-ul lui London Elektricity, “Song In The Key of Knife”, lansat în primăvara anului 1998, a fost cel care a ajutat cu adevărat ca acest label să ajungă atât de cunoscut în ziua de astăzi.

În anul 2000, labelul începea să își ia din ce în ce mai mult avânt. Tony și Chris au lansat o serie de compilații freestyle, Out Patients, semnalând faptul că Hospital Records nu mai era doar un simplu label drum & bass. Sfârșitul anului anunța un nou succes, și anume semnarea cu Danny Byrd și Link Barett (High Contrast).

În 2002, Chris s-a retras de la studio pentru a putea face față cerințelor de manevrare ale celui mai de succes label din Marea Britanie, lăsându-l pe Tony să “care mantia” lui London Elektricity. Aceasta a fost perioada în care Hospital și breakbeat-ul de calitate au devenit sinonime, prin intermediul numeroaselor compilații (seriile Plastic Surgery și Out Patients), dar și al albumelor lansate. Debutul uimitor al lui High Contrast cu albumul “True Colours” dar și “Billion Dollar Gravy”-ul lui London Elektricity au determinat păstrarea reputației pe care Hospital și-a contruit-o în decursul acestor ani.

Colaborarile importante nu au întârziat să apară, Hospital semnând cu Logistics, Nu:Tone și, nu în ultimul rând, cu bine cunoscutul Cyantific. De asemenea, 2005 a reprezentat unul dintre cei mai importanți ani din istoria Hospital Records, fiind lansat Hospitality, evenimentul drum & bass cunoscut la nivel global.

Anii ce au urmat au urmărit ascensiunea acestui label, ajungând să fie cunoscut în jurul lumii. Semnând cu veterani ai scenei drum and bass, Hospital Records a câștigat respectul fanilor săi, ocupând un loc special în inimile noastre. Împreună cu Hospital am reușit să urmărim evoluția a numeroși artiști, printre ultimele releaseuri numărându-se LP-urile “Never Give Up” (Maduk) și “Electric Sun” (Logistics).

Sperăm că Hospital Records se va ridica din ce în ce mai mult pe culmile succesului și că ne va oferi cât mai multe piese de neuitat!

HOSPITAL RECORDS

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | YOUTUBE

Comentarii