High Contrast aka Lincoln Barrett este unul dintre cei mai valoroși artiști de drum and bass din zilele noastre. Parte distinctivă a label-ului englez Hospital Records, acesta este cunoscut pentru sunetul unic pe care reușește să îl impregneze în melodiile lui, pe lângă atmosfera de nedescris pe care o generează la oricare concert la care este headliner.

Lincoln Barett a făcut cunoștință cu drum and bass-ul pe când avea doar 17 ani și de atunci s-a înfiripat o relație specială între acesta și dnb. Totul a început pe când studia în Newport și a auzit din întâmplare un set de-ale lui J Majik – Arabian Nights. Astfel, decide să încerce și el să facă muzică, ceea ce îi aduce în scurt timp un residency în Cardiff la serile de drum and bass – Silent Running. Aici îl cunoaște pe fondatorul Hospital Records, London Elektricity, care urma să îi devină prieten.

În anul 2002, primul album al lui Barett este lansat – True Colours – prin labelul Hospital Records, pavând astfel uriașa carieră pe care acesta urma să o transpună în viitor. După High Society,  al doilea său album, High Contrast reușește să se impună pe piața muzicală din UK, mixând pentru BBC Radio 1 Essential Mix de mai multe ori, ca mai apoi să își lanseze propriul label – The Contrast -. În 2007, Pete Tong îl selectează pentru “Essential Mix of the Year”, iar Annie Mac, Zane Lowe și Jo Whiley îi promovează melodia “If We Ever”, de pe albumul “Tough Guys Don’t Dance” până când aceasta ajunge numărul 1 în chartul de DnB.

Pe lângă toate remix-urile și piesele scoase în decursul atâtor ani, High Contrast s-a făcut remarcat în anul 2012, atunci când 6 melodii de-ale sale au fost puse la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, reușind astfel să impună drum and bass-ul la unul dintre cele mai mediatizate evenimente din lume.

Ca o încheiere, putem să spunem cu siguranță că High Contrast este unul dintre puținii care și-au dedicat viața complet drum and bass-ului și care au contribuit incredibil de mult la promovarea acestui gen muzical.

HIGH CONTRAST

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | MYSPACE

Comentarii