Puteţi întreba pe oricine în scena drum&bass despre ce artişti i-au inspirat şi numele lui Grooverider va apărea cu siguranţă în alegerile multora.

Pe numele său adevărat, Raymond Bingham este născut în cartierul Streatham din sudul Londrei. Un adevărat veteran al scenei, având acum 48 de ani, el a început să mixeze la sfârşitul anilor ’80, la rave-uri ilegale, avându-l ca prieten şi partener apropiat pe Fabio. Grooverider a făcut parte şi din dj-ii de la Phase One, un post pirat de radio din Londra, începând mai întâi cu soul, hip-hop, house şi disco.

Fabio şi Grooverider şi-au început carieră în Brixton, cartier al Londrei, urmând apoi un rezidenţiat în clubul Heaven, tot din Londra, unde şi-au lăsat cu adevărat amprenta, în 1991. Grooverider are şi un label, numit Prototype, label care a scos, în anii ’90, numeroase piese de la artişti ca Drumsound & Bassline Smith, Matrix, Ed Rush, Optical, Photek, Dillinja sau Doc Scott. Show-ul lui de pe BBC Radio 1, prezentat din 1998 în 2012 alături de Fabio, a atras o audienţă numeroasă. Ultimul lor show a fost transmis pe data de 26 martie 2012.

Deşi Grooverider este cunoscut mai mult ca DJ şi prezentator radio, a produs muzică sub acest nume şi sub aliasul Codename John. Albumul său din 1998, ”Mysteries of Funk” este produs în colaborare cu Optical; de pe el amintim piesele ”Where’s Jack the Ripper”, şi ”Rainbows of Colour”, foarte diferite, dar excepţionale în egală măsură.

Albumul include şi remixurile lui la piesele lui Jonny L – Piper şi Roni Size/Reprazent – Share The Fall.

GROOVERDIER

 WEBSITEFACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

Comentarii