Ed Keeley aka Friction este unul din personajele cele mai cunoscute și apreciate din lumea drum and bass-ului. Fondator al label-ului Shogun Audio, gazdă a celei mai faimoase emisiuni de dnb de la BBC Radio 1, Friction a avut și continuă să aibă o activitate incredibilă. De-a lungul anilor a primit cele mai importante premii din industria dnb, de la cel mai bun Newcomer la Drum & Bass Arena Awards în 2002, până la premiul Drum & Bass Arena Awards pentru cea mai bună emisiune atât în 2013, cât și 2014.

Friction se numără printre puținii dj de dnb care mixează pe 3 deck-uri. Extrem de pasionat, a început din adolescență să pună muzică și să organizeze petreceri în Brighton, orașul în care a crescut. Tot acolo i-a cunoscut și pe Stakka & K-Tee care erau implicați pe vremea aceea în Ram Records.

Primul său single, ‘’Critical Mass’’, lansat cu pseudonimul Kinnetix, a atras atenția label-urilor de dnb și la scurt timp Friction începe să lanseze piese la Valve, Tru Playaz, Trouble on Vinyl, Hospital, Renegade Hardware, iar mai târziu și la Shogun Audio.

Deși piesa “Back To Your Roots Remix” lansată la propriul label în 2007 i-a adus cam cea mai mare notorietate până în acel moment, ultimii cinci ani au fost pentru dj-ul și producătorul din Brighton extrem de prolifici din punct de vedere profesional. În aprilie 2012 a preluat pupitrul celebrei emisiuni de drum and bass de la BBC 1Xtra și a devenit cap de afiș la cele mai importante evenimente de profil din lume.

FRICTION

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | YOUTUBE | MIXCLOUD

Comentarii