Fred V & Grafix sunt un duo drum & bass format din Fred Vahrman și Josh “Grafix” Jackson, ambii din Devon, Anglia. Cunoscuți pentru o combinație de sunete melodice și ritmuri numai bune pentru dancefloor cei doi fac parte din ‘’familia’’ Hospital Records, label cu care au semnat exclusiv.

Inspirați de celebrele albume ‘’Hold Your Colour’’ al celor de la Pendulum și ‘’High Society’’ al lui High Contrast, Fred și Josh au început să producă drum and bass. Inițial au fost atrași de muzica live: Fred la chitară, pian și vocal, iar Josh la chitară și tobe. Influențele celor doi variază de la rock la funk, soul și jazz, fiind inspirați de muzica celor de la Coldplay, Arcade Fire, Bombay Bicycle Club, Ben Howard, The 1975 și The Naked & Famous.

După câteva release-uri la Talkin Beatz, Allsorts & Viper Recordings, Fred V & Grafix au fost incluși în familia Hospital Records, unde au avut prima apariție pe compilația ‘‘Fifteen Years Of Hospital Records’’ cu piesa ‘Find My Way’. De atunci au continuat să scoată hit după hit. ‘’Major Happy’’ a fost una din piesele verii, urmată în martie 2013 de EP-ul ‘’Goggles’’ care conține celebra ‘’Here With You’’.

Albumul de debut, ‘’Recognise’’ a fost lansat în martie 2014 și le-a adus notorietate la nivel internațional. În vara ce a urmat, Fred V și Grafix au reprezentat Hospital Records la două soundclashes organizate de Radio 1, unde au reușit performanța de a câștiga în fața Shogun Audio, Viper și Ram Records.

În noiembrie 2014 a fost lansat la Hospital Records ”Unrecognisable”, album ce conține piesele celor doi remixate de Etherwood, Emperor, Keeno, Subwave și alți artiști, dar și o piesă nouă, ”3D Glasses”.

De-a lungul timpului au fost invitați la numeroase emisiuni ale BBC Radio 1, inclusiv al lui Annie Mac și au remixat piese pentru Emeli Sande, Rudimental, SecondCity, Kele și Bipolar Sunshine.

În 2016, Fred V & Grafix lansează LP-ul “Oxygen”, o colecţie trackuri ce combină armonios sunetele noi cu elementele caracteristice artiştilor. Albumul conţine 15 piese printre care se numără “Together We’re Lost” şi “Nearly There”.

 

FRED V & GRAFIX

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | LAST FM | INSTAGRAM

Comentarii