David Franks aka Frankee face parte din noua generație de producători care a asaltat scena drum & bass în ultimii ani. Deși este considerat un newcomer, Frankee are în spate mai mult de un deceniu de muncă, făcând cunoștință cu acest gen muzical la vârsta de 13 ani. Fiind îndrăgostit de muzică, acesta și-a cumpărat primul set de platane la numai 14 ani, mixând atât în casă cât și într-un club local.

Artistul nu a așteptat mult până să facă următorul pas și a încercat să creeze propria muzică. În următoarea perioadă acesta s-a axat pe elementele cheie ale producerii unui track cu adevărat reușit. Eforturile sale au fost răsplătite în cele din urmă, acesta ajungând să colaboreze cu prietenul său Basher.

Împreună, aceștia au realizat bine cunoscutul track “Nevada”,care a ajuns pe albumul lui Basher. Odată cu această realizare, Frankee a fost recunoscut în cercul celor de la RAM Records. Acest eveniment i-a oferit suficient curaj cât să înmâneze un demo celor mai mari producători de la RAM Records.

După numai două luni de așteptare, acesta a primit oferta de a face parte din PROGRAM, label înființat în 2012. În 2013, acesta a lansat două piese semnate RAM Records, și anume “Black Heart” și “Wonderland”.

Cariera artistului a atins punctul culminant în momentul în care “Black Heart VIP” a ajuns în unul din mix-urile lui Andy C. În urma succesului acestor releaseuri, acesta a fost nominalizat la secțiunea Best Newcomer din cadrul DNBA Awards.

În 2014, Frankee a câștigat titlul de Best Newcomer Producer la Drum and Bass Awards. Viitorul este considerat a fi unul luminos pentru producător, acesta având din ce în ce mai multe showuri în Marea Britanie, dar și în restul Europei. Sperăm să îl vedem și în România cât de curând!

FRANKEE

 FACEBOOK | SOUNDCLOUD | TWITTER | INSTAGRAM

Comentarii