Flowdan, scris și Flow Dan, este un MC din Estul Londrei de care nu ai cum să nu fi auzit în toți acești ani! Flowdan, sau Mark Viera, se face remarcat încă din anii ’90, pe când făcea parte din colectivul “Pay As You Go” (uk garage), ca mai apoi să fie unul dintre fondatorii legendarului crew “Roll Deep”.

Cu toate că Flowdan se face cunoscut cu celebra piesă “Skeng” a celor de la “The Bug”, începuturile sale se află adânc înrădăcinate în jungle-ul britanic. Totuși, nu putem să spunem că nu ne bucurăm de piesele acestuia din zilele noastre! De la “Ganja”, “Badman City”, “Say Nothin” sau “Hunter”, Flowdan știe cu siguranță ce face, reușind să se impună peste beaturile agresive și dark, dar în același timp lăsând melodia să își urmeze cursul firesc, natural.

https://www.youtube.com/watch?v=8Scky0C179E

Flowdan este fără doar și poate unul dintre puținii MC care a revoluționat și mai apoi perfecționat grime-ul, reușind să își traseze versurile de la începuturile acestuia, când genul încă evolua din uk garage, până în zilele noastre. Totuși, marea dragoste în materie de muzică a lui Flowdan, așa cum recunoaște și acesta, este reggae, considerându-l unul dintre puținele genuri muzicale care au influențat și îmbunătățit scenă de drum and bass, grime și garage din Marea Britanie.

După albumul lansat în 2009 – “Original Dan” și multe alte colaborări (de enumerat: The Bug, Killa P, Maxwell, MC Breeze, MC Wiley, Jubei și mulți alții), Flowdan rămâne cu singuranță un artist ce continuă să își desăvârșească flow-ul și să îl aducă la un nivel greu de atins.

PS: Nu am uitat de piesa “Skeng”, doar am preferat sa o pun la final, ca sa ne delectam putin.

 

FLOWDAN

 FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Comentarii