Cu mai puțin de trei săptămâni până la deschiderea porților Electric Castle, am decis să facem o scurtă recapitulare a ceea ce a însemnat acest festival pentru fanii muzicii Drum and Bass.

După cum probabil știți deja, prima ediție a îndrăgitului festival a avut loc în anul 2013. Atunci, în cele trei zile de distracție, domeniile Castelului Bánffy de la Bonțida i-au găzduit pe LTJ Bukem, Feed Me (cunoscut mai bine în sfera Drum and Bass sub numele “Spor”) și Pendulum (DJ Set). La prima ediție, organizatorii au pregătit 4 scene, cu peste 90 de artiști din toate genurile muzicale ce au adus buna dispoziție pentru mai mult de 32.000 de persone.

Ediția următoare, desfășurată sub motto-ul “Bigger, Stronger, Better” a adus o extindere a festivalului, acesta beneficiind de 4 zile de petrecere, în cadrul a 5 scene. Numărul artiștilor a crescut, organizatorii aducând nume mari ai industriei DnB, precum DJ Fresh, Wilkinson, Delta Heavy, Fred V & Grafix sau Dub FX. Numărul participanților a crescut și el odată cu această ediție, ajungând la 79.000 de-a lungul celor 4 zile, Electric Castle devenind astfel cel mai mare festival din România de până atunci.

Festivalul s-a mărit de la an la an, iar în 2015 a adunat aproximativ 97.000 de petrecăreți. Cu 6 scene și peste 150 de artiști, a treia aniversare a festivalului a prezentat un line-up DnB impresionant, aducând nume ca The Prodigy, Sub Focus, High Contrast, DC Breaks, Roni Size Reprazent (Live), Sigma, Netsky (Live), Dub Phizix & Strategy și Benny Page.

Anul trecut, cum era de așteptat, numărul participanților s-a mărit, ajungând la peste 120.000, aceștia beneficiind de 4 zile de festival, dar și de ziua 0. Fanii DnB i-au putut urmări în cadrul acestei ediții pe Camo & Krooked, Dirtyphonics, Loadstar, DJ Marky, Icicle, Nu: Tone B2B Logistics, Venetian Snares și My Nu Leng & Dread MC.

Ediția din acest an va desfășura reprezentațiile artiștilor pe 9 scene și promite a fi cea mai impresionantă ediție EC de până acum. Dimension, Metrik & Dynamite MC, S.P.Y. & Lowqui, Etherwood, Dilinja, DJ Patife, Nero sau Kenny Ken ne vor încânta urechile și ne vor purta sufletele către bucurie pe drumul pavat de atmosfera marca Electric Castle. Poate una dintre cele mai așteptate apariții va fi cea a olandezilor de la Noisia, ce aduc inovativa experiență “Outer Edges” pe meleagurile noastre. Luând parte până acum de mai multe ori la show-ul celor trei, va putem spune că întreaga reprezentație audio-vizuală vă va surprinde și vă va lăsa un sentiment plăcut, căci aceștia continuă să îmbunătățească “produsul” pe care îl livrează cu fiecare eveniment.

Pe lângă toți artiștii străini, nu trebuie uitat faptul că organizatorii Electric Castle promovează an de an industria DnB domestică, prezentând artiști români consacrați, cum ar fi Madliquid, Inflex, Brusten, Padre, IVN, Notsocommon DJ, Tremour etc., dar oferă posibilitatea artiștilor în devenire să se exprime prin concursurile organizate în fiecare an, aceștia având posibilitatea de a performa pe una din scenele festivalului dacă ies învingători.

Așadar, putem observa o evoluție a scenei DnB la Electric Castle, cu nume diferite la fiecare ediție și cu spectacole din ce în ce mai diverse, ce antrenează artiști din numeroase subgenuri ale stilului. Sperăm să ne revedem, în număr cât mai mare, și anul acesta pe frumosul peisaj de la Castelul Bánffy.

Comentarii