Etherwood este cu siguranță unul dintre cele mai promițătoate noi talente din drum and bass. Originar din Lincoln, Etherwood s-a mutat în Londra pentru a-și dezvolta cariera muzicală. În copilărie a ascultat tot ce se putea de la The Beatles și Steview Wonder la Hendrix și Pink Floyd, astfel că expunerea la rockul clasic și folk i-a facilitat intrarea în lumea muzicii. La 12 ani Woody și-a cumpărat prima chitară și a început să compună cântece și să cânte în diverse trupe. Chiar și în prezent cântă la chitară pentru Jakwob.

Primul contact al artistului cu drum and bass-ul a avut loc spre sfârșitul anilor 90, când inspirat de Aphrodite, Photek, Logistics, Roni Size și DJ Hype, s-a lăsat fascinat de atmosfera, tempo-ul și energia specifice dnb-ului. Nu s-a oprit aici însă, ci a continuat să exploreze diverse stiluri, până a ajuns la trupe ca Mogwai, Godspeed You Black Emperor, Explosions In The Sky, The Album Leaf și Telefon Tel Aviv, pe care îi consideră unele dintre cele mai importante influențe.

Astfel, în urmă cu doar câțiva ani Etherwood a început să creeze drum and bass fuzionând energia specifică stilului cu soundul chill și atmosferic al backgroundului său muzical. Primul său release solo la Hospital Records, ”Give It Up’’ a apărut pe ”Sick Music 3’’ în noiembrie 2012, urmat de ”Spoken’’ și ”Unfolding’’ la Med School, un sub label din familia Hospital. La scurt timp a și primit suportul Radio One, Capital FM, XFM, Triple J și Rinse FM și a remixat piese pentru Lana Del Ray, Jakwob și Jess Mills.

La începutul lui noiembrie 2013 și-a lansat primul album intitulat ”Etherwood’’ care a primit un feedback excelent și susținerea lui Netsky, Sub Focus și TC. Succesul înregistrat de album a fost urmat și de premiul ”Best Newcomer DJ’’ și ”Best Newcomer Producer’’ la premiile D&B Arena din 2013. Au urmat o colaborare cu Fred V & Grafix, un slot la BBC Radio 1Xtra’s “Xtra Talent” alături de Crissy Criss și primul mix album din ultimii patru ani al Hospital Records, ‘’Hospital Mixtape: Etherwood’’.

”Blue Leaves’’, cel de-al doilea album al eglezului a fost lansat la începutul lunii septembrie 2015 și include colaborări cu LSB, Logistics și S.P.Y. ’’Souvenirs’’, ”Revive’’, ”Light My Way Home’’ sunt doar câteva din piesele care au primit feedback pozitiv, ridicându-l pe Etherwood în topul celor mai apreciați producători de drum and bass.

ETHERWOOD

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | INSTAGRAM

Comentarii