“Endless Summer” – un EP destinat celor care vor să retrăiască vara

Pentru necunoscători, Liqüid Series este un proiect adresat ascultătorilor de liquid drum and bass. Persoanele implicate au lucrat la construirea unei platforme prin care artiștii locali promovează mixuri și producții proprii.

Activitatea labelului a început în urmă cu un an, însă proiectul în sine împlinește 3 ani în luna Octombrie. După 2 EP-uri și un single, lansate în anul curent, urmează o nouă compilație cu titlul “Endless Summer”, menită să sărbătorească realizările adunate în timpul celor trei ani.

Acest release marchează un nou pas în evoluția proiectului. Colaborarea cu una din cele mai importante companii de distribuție de muzică electronică din Olanda (Triple Vision) este completată de asocierea cu doi artiști promițători din afara țării : Bazil MC (UK) și SOLR (UK). Liquid Series continuă să conserve identitatea locală, în timp ce își arată deschiderea față de ideea de universalitate a muzicii.

Bazil MC contribuie cu elementul vocal în piesa Street Lights, în timp ce Sub:liminal asigură un echilibru organic al compoziției. Producțiile lui SOLR se caracterizează prin evidențierea unei atmosfere specifice, consolidată de linia melodică și de basul adânc și cald.

Pe lângă Bazil MC, SOLR și Sub:liminal, în compilație se pot asculta piese de la Detour, Scatterbrain, SoulDR!P și Tudor G. (mai multe informații despre artiști o sa găsiți mai jos)

Scopul acestui VA este conturarea unui context în care să ne apropiem de amintirile plăcute asociate cu perioada verii, devenite din ce în ce mai distante datorită contextului dificil în care ne regăsim. Emoționalitatea fiecărei piese poate ajuta ascultătorul în acest proces de redescoperire.

Piesele vor putea fi ascultate în premieră pe mai multe canale de YouTube cum ar fi : DelightDNB, Data Transmission, Liquiddnbftw și Arenadnbtv.

Data oficială de lansare este 18 octombrie. Persoanele interesate vor avea la dispoziție conținutul pe toate platformele. Echipa Liqüid vă încurajează să ascultați piesele de pe compilație și să vă bucurați alături de noi de momentele plăcute din timpul verii.

EP-ul o să puteți găsii în linkurile de mai jos:

https://liquidseries.bandcamp.com/

https://www.beatport.com/label/liquid-series/94489

https://soundcloud.com/liquidseries

Bazil MC:

            Bazil MC este un nume care a ajuns să se afirme în rândul colegilor săi. Ca MC stabilit la Londra, el apare la evenimente din toată capitala. El iese în evidență într-o mulțime de artiști de microfon extrem de talentați. A atras pentru prima dată privirile și urechile oamenilor ca membru al colectivului DnB din Londra, Kinross. La prima sa incursiune pe scenă, a apărut ca vocalist și coautor pe piesa “Roots”, bine primită de LSB x Kinross. Au urmat rapid lansări la case de discuri serioase, printre care Celsius, Fokuz Recordings, Sine Audio, Vandal Records și Onyx Recordings.

            Bazil MC este un om la mare căutare, talentele sale vocale fiind solicitate în mod regulat de unii dintre principalii actori ai scenei. Stilul și flow-ul său unic sunt greu de uitat. Capabil să se strecoare în orice stil de DnB, talentul său liric și comentariile sale sociale sunt la fel de unice și de pertinente. Născut pe scena britanică de grime și hip-hop, este un artist de microfon care înțelege arta de a face MC. El este capabil să se exprime atunci când este nevoie și, de asemenea, este conștient în mod critic când trebuie să lase muzica să respire. Are abilitatea naturală înnăscută de a completa orice set de DJ, ceea ce îl face să fie foarte căutat.

            Bazil MC a fost gazda în Marea Britanie pentru nume importante, printre care Monrroe, Telomic, Philth, LSB, In:Most & Gerra & Stone (Gest). În prezent, este rezident la o serie de seri DNB din Londra. În 2021, artistul va avea multe altele în program, cu multe alte lansări. Vă puteți aștepta la fluxuri hip hop distinctive, un stil unic, versuri erudite reflexive și o găzduire impecabilă.

Mai multe informații :

https://linktr.ee/Bazilmc

https://www.facebook.com/BazilKinross

https://soundcloud.com/bazil-crowley

https://www.instagram.com/bazilbc/

Detour:

            Vlej Zsombor Barna sub numele de scenă Detour este un producător/DJ de drum and bass din Sfântu

Gheorghe. Pasiunea lui pentru muzica a fost prezent încă din copilărie, însă putem spune că activitatea lui a început când s-a alăturat în echipa de radio din liceul. În această perioada a învățat numeroase tehnici de mixat ajungând să creeze proiectul Detour la începutul anului 2009.

            În 2011 a ajuns în Cluj Napoca, orașul care ia schimbat radical viața. A început sa mixeze în numeroase cluburi și pub-uri mici din oraș după care în 2012 a câștigat un concurs de DJ organizat de Boiler Club, premiul fiind un set de warmup pentru legendarii Evil Nine (UK), urmând să-și ocupe locul ca și DJ rezident. Făcând parte din ”familia Boiler” urmase să devină DJ rezident și la festivalul Electric Castle și de atunci a reușit să arate pasiunea și iubirea muzici la fiecare ediție.

            Pe parcursul anilor lista festivalurilor a crescut, făcând prezența și la Snow Fest (FR), Untold, Vibe, etc, împărțind scena cu artiști cum ar venii Koven(UK) Noisia (NL),Wilkinson (UK), The Freestylers(UK), Stanton Warriors (UK), Fred V & Grafix(UK) și lista continua.

            În 2018 a început proiectul Liqüid Series cu scopul de a găsi artiști noi și talentati care merită sa fie ascultate. Proiectul încă este la ”început” dar simte că o să aibă un succes mare pe viitor.

Mai multe informații :

https://linktr.ee/djdetour

https://www.facebook.com/Detourpage

https://www.instagram.com/detour_dj/

https://soundcloud.com/detour-dj

https://detour-dj.bandcamp.com/

Scatterbrain:

            Andrei Duruș aka Scatterbrain este un dj/producer la inceput de drum, care incearca sa-si lase amprenta in scena muzicii electronice prin ideile sale creative. Andrei are o experienta muzicala de 10 ani, cantand la chitara, in 2016 descoperindu-si pasiunea pentru drum&bass la festivalul Electric Castle. Scatterbrain este, de asemenea, un producator entuziast, fiind inspirat de artisti precum Culture Shock, Loadstar, Technimatic sau deadmau5, cat si de trupe ca Radiohead sau Muse.

Mai multe informații :

https://soundcloud.com/scatterbraindnb

https://scatterbrain19.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/andreidurus/

SOLR

            Cunoscut mai ales pentru albumul său de debut “Needing You” lansat la Glockwork Records în 2017, care i-a adus peste 325.000 de difuzări pe Spotify și Soundcloud. Și-a câștigat rapid rangul, lansându-și EP-ul de debut intitulat “All Of You” la Fokuz Recordings prin intermediul imprintului lor Influenza Media.

            Aterizând pe locul 74 în Top 100 Drum & Bass Charts de pe Beatport, EP-ul său All Of You tocmai a depășit 10.000k Streams prin Spotify & Soundcloud. Cea mai recentă colaborare a sa cu Ben Rolo l-a adus pe etichete precum Melinki’s, Four Corners “Compilation 2021”.

            Are un sprijin uriaș de la HumaNature, Sub:liminal, Monrroe, Rezilient, Minos, LiquiddnbFTW, LedgeSounds, Sound Territory & Celcius Recordings pentru a numi doar câteva.

Mai multe informații :

https://www.facebook.com/solrdnb

https://www.instagram.com/solr_dnb/

https://soundcloud.com/solrdnb

SoulDR!P:

            Muntean Mihai aka soulDR!P este un artist independent din România căruia îi place să experimenteze cu diferite subgenuri de dnb-soulful, rollers, deep, liquid, halftime, “însă îmi place să experimentez și cu alte genuri de muzică. Vreau să am un spectru mai larg de sunete și vibrații pentru a evita monotonia în producția muzicală.

            Artiști care mă inspiră:

Halogenix, Monty, Alix Perez, Ivy Lab, QZB, Visages, Hyroglifics, DATA 3,Calibre,Pola și Bryson,GLXY,Etherwood,Machinedrum.

Am început să mixez la BASS Encounter, o petrecere organizată în 2017 de niște prieteni unde am mixat cu Sequential, Drop_line, Noxious și alții. O perioadă m-am axat pe producție, iar acum încerc să găsesc un echilibru între cele două.

            Am lansat prima mea piesă “Gunshot” în luna martie a anului trecut pe Loudnoiz music și am avut lansarea EP-ului de debut “Free Mind” în luna aprilie a acestui an pe Liquid Series și abia aștept viitoarele lansări.

            Pasiunea pentru muzică a început de la o vârstă foarte fragedă, improvizând și cântând la chitară. îmi plăcea faptul că puteam să-mi exprim sentimentele prin muzică și mă simțeam extraordinar. Produc muzică de aproximativ 5 ani, timp în care am experimentat și alte genuri EDM, cum ar fi techno, future-bass, chillstep,dubstep, iar după un timp am devenit pasionat de DNB și am decis să mă concentrez pe el.

Mai multe informații :

https://soundcloud.com/souldrip

https://www.facebook.com/mi.soulDRIP

https://www.instagram.com/mi_souldrip_/

Sub:liminal

            Pasiunea pentru muzică a producătorului de origine română Alex Cobe sau Sub:liminal a început la o vârstă foarte fragedă, când a învățat să cânte la chitară. Originar din Oradea, între anii 2007-2008 a dezvoltat o pasiune pentru Drum&Bass. Interesul pentru acest gen muzical a fost generat de vibrațiile și petrecerile underground ale orașului din acel moment. În 2014 a început să cânte Drum&Bass la petreceri locale din oraș mixând soulful liquid vibes. Undeva în 2017 și-a creat propriul imprint de noapte label ‘Apple Room Drum&Bass’ câștigând ediții frumoase de-a lungul anilor.

            Călătoria sa în producția muzicală a început undeva prin 2018. Sunetul său este inspirat de artiști vechi și noi de liquid din rândul scenei. EP-ul său de debut ‘Space&Time’ de pe Fokuz Recordings a fost lansat în aprilie 2020 și a câștigat o largă susținere din partea unor artiști precum: Fokuz Recordings: High Contrast, Doc Scott, Muffler, DJ Aphrodite, Dexcell, A-Sides, Philth, Melinki, Random Movement.

            A început să lucreze la cel de-al doilea EP “Around The World” cu HumaNature și Resurgence, care a fost lansat la Fokuz Recordings în iulie 2020 și a obținut o largă susținere din partea unor artiști precum: HumaNature și Resurgence: Doc Scott, Dave Owen, Dave Owen, Bredren, Anthony Kasper, Incident. Cea mai recentă lansare a sa la Fokuz Recordings este un single numit “Afraid”, câștigând sprijin în mixaje de la: LTB Bukem, Sweetpea, Nelver. Cel mai recent EP al său, ‘Memories Of A Guzheng’, a fost lansat în martie 2021 la Fokuz Recordings și a obținut sprijin larg din partea unor artiști precum Dj Aphrodite, Random Movement, Incident, Phil Tangent, Nelver & Sweetpea. EP-ul ‘Entropy’ va fi lansat la Fokuz Recordings pe 5 iulie, alături de Jo-S, Minos & Cardia. Cea mai recentă lansare a sa este single-ul de debut la Pilot Records ‘Just A Waste’. Rămâneți pe fază pentru mai multe! 

Mai multe informații :

https://linktr.ee/subliminaldnb

https://www.facebook.com/subliminaldnb/

https://soundcloud.com/subliminaldrumandbass

https://www.instagram.com/alex.cobe/

Comentarii