Ben Settle, cunoscut fanilor ca Ed Rush, a fost încă de la începuturile drum and bass-ului unul dintre personajele cheie ale scenei. De curând, Ed Rush a luat inițiativa de a aduce înapoi “dark sound-ul” dnb-ului și a-l duce la un nou nivel, iar în prezent continuă să facă senzație cu fiecare piesă pe care o lansează.

Născut în vestul Londrei, artistul a început inițial ca un “b-boy” (breakdancer), dar a descoperit curând scena underground a muzicii și a hotărât să se lanseze ca producător. Fascinat de sunetele hardcore, Ed Rush a reușit să îl convingă pe Nico Skyes, care avea propriul label, să facă muzică împreună. În cele din urmă, cei doi au lansat în 1993 “Bludclot Attack” – o adevărată călătorie în sunetele darkcore. Majoritatea melodiilor au avut un impuls puternic în rândul ascultătorilor, iar artistul a simțit că trebuie să facă trecerea spre drum and bass.

După doi ani, artistul lansează alături de Dj Trace “The Mutant”, urmând apoi o altă piesă “Guncheck” în stilul artistului cu atitudine gangsta. Bucurându-se în continuare de succes, lansează în 1996 “Skylab EP” pe compilația Techsteppin a Metalheadz și “Kilimanjaro” la Prototype. Astfel a avut loc inaugurarea techstep-ului ca subgen al dnb-ului.

Ulterior, Ed Rush a lansat multe piese și a avut parte de numeroase colaborări cu unii dintre cei mai notorii artiști ai drum and bass-ului. Cea mai importantă a fost cu Optical, un alt artist în creștere în acea perioadă. Cei doi au creat împreună primul lor label: Virus, iar tot atunci au lansat și piesele “Medicine” și “Punchbag”, două piese ce au marcat, în primul rând, prin tehnica precisă. Wormhole EP din 1998 s-a bucurat, de asemenea, de succes. După o mulțime de alte piese, Ed Rush și Optical au lansat “Creeps EP”, care i-a făcut producătorii anului la Knowledge Drum’n’Bass Awards.

ED RUSH

FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | MIXCLOUD

Comentarii