Dudu este unul dintre veteranii drum a€™nd €™bass-ului din România. Și-a format cultura muzicală de bază încă de mic, de la posturile de radio sârbești, cum ar fi 101 și Dvesta Dva. Încă de la vârsta de 6 ani studiază ghitară clasică împreună cu șeful renumitei formații românești Pro Muzica, Ilie Stepan. În 1991, împreună cu câțiva prieteni creează prima formație de crossover și alternative din România, pe nume Subcontrol. Împreună cu aceasta are nenumărate concerte în Timișoara și în țară, Subcontrol fiind parte a bazelor undergroundului muzical Timișorean.

Împreună cu Ufo dă startul mișcării underground-electronice timișorene, prin legendarele party-uri din depozit în 1995 și 1996. Aceste chefuri, prin faptul că au fost o premieră totală și că au strâns primele mase de oameni la un party, au dat startul scenei din Timișoara. În 1998 împreună cu trei prieteni, Clau Popescu (mai târziu Roli Breaker), Emil Zoicas și Sergiu Pașcu formează AnonimTM, special concepută pentru promovarea mișcării de breaks. Au urmat chefuri în cluburi timișorene legendare – The Note/ B&W/ Evolution/ Lemon, cu cap de afiș Dudu și Roli Breaker.

Cel mai reușit proiect AnonimTM a fost fără îndoială evenimentul 48H pe care l-a organizat timp de 8 ani împreună cu prietenul său cel mai bun încă din copilărie Roli Breaker, cu patruzeci și opt de ore de muzică non-stop cu cei mai cunoscuți DJ de drum’n’bass și breakbeat din toată lumea. A avut și încercări de producție cu BAU (Brigada Artistică Urbană) cu care și câștigă un premiu internațional, însă munca de dj, promoter și gazdă radio au primat întotdeauna. În 2004 începe o colaborare cu dj SUV (Reprazent, Full Cycle), organizând primul concurs „Se caută o Voce”. Acesta este un succes evident, născând talente ca și mcTina, care devine și vocea party-urilor AnonimTM în scurt timp. Tot în 2004 înființează proiectul RADIO AnonimTM, un post de radio pe internet care emite săptămânal 3 ore de muzică „electronica”, unde are și emisiunea sa lunară numită „Essential Beats”, care primește feedback foarte pozitiv din toată lumea.

Împreună cu cafeneaua Van Graph face în 2009 prima compilație dedicată soundscape-ului timișorean. Mix-ul distribuit gratuit în fiecare an de atunci, comprimă produsele muzicale timișorene într-o oglindă a mișcării orașului. În 2013 inițiază proiectul MADE în TM de sprijinire și coagulare a mișcării muzicale timișorene. Cu evenimente dedicate trupelor timișorene, dar și multe alte acțiuni ca și Podcast-ul MiTM sau continuarea seriei de compilații cu producții locale, Made în TM devine rapid cea mai importantă adresă când vine vorba de undergroundul timișorean. Ca DJ, Dudu participă regulat la toate festivalurile și party-urile importante din toată țara și multe chiar din Europa- Elveția, Germania, Austria, Ungaria, Spania. Seturile sale sunt orientate către dancefloor, fiind și cutting edge în același timp, umplute cu sentimentul originar și original al druma€™na€™bass-ului. A împărțit scena cu cele mai mari nume ale mișcării din lume de-a lungul anilor, și în același timp cu cei mai mulți dintre dj-ii români și timișoreni.

DUDU

 FACEBOOK | SOUNDCLOUD | TWITTER | WEBSITE

 

 

Comentarii