Ceea ce a început ca un convoi de 600 de persoane în Croația în 2008 a devenit în ultimii 10 ani unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică bass din lume. O sărbătoare de patru zile a tot ce ține de soudsystems, acest festival aduce laolaltă artiști abia descoperiți alături de părintii fondatori din lumea bass, dar categoric nu versiunea comercială, ci muzică dancefloor underground, fie că este vorba de house, techno, dubstep, reggae, dub, hiphop, garage, grime, electronică, etc.

Au mai multe scene cu mai multe stiluri muzicale (vezi aici), iar cea mai grea parte când vne vorba de acest lucru este clar alegerea uneia dintre ele. În orice caz, Outlook trebuie văzut pentru cultura oricărui fan drum&bass pentru că în fiecare an aduce legende pe scene.

Vreau să punctez faptul că am rămas plăcut impresionată de seturile unor artiști care se mulau exact pe genul label-ului pe care îl reprezentau sau al scenei. De exemplu, My Nu Leng la The Clearing a avut un set destul de “comercial” pentru cei ce știu multă muzică, iar în altă seară reprezentând Shogun Audio am avut parte de un set plin de techstep. Randall, de asemenea a avut 3 seturi deloc asemănătoare. Sau One87 care într-o seară a mixat la Dispatch, iar în alta la Shogun-seturi total diferite.

Dacă vorbim de drum&bass, i-am văzut pe Randall, Alix Perez b2b Skeptical (ce trebuie), Kyrist, DLR, Xtrah, Friction (cu classics set!), Kenny Ken, Benny Page, Icicle, Spectrasoul (super tari la Shogun), Mefjus, Kasra, Ivy Lab, Emperor, Enei, Sam Binga și mulți, mulți alți. Dar să nu uităm să-i menționam pe românii noștri-Mental Chemistry, Low Freq & Fane și Mi-tzu. Congrats, guys!

Cel mai frumos moment al festivalului cred că a fost vineri la The Beach, unde petrecerile începeau de la ora 12. Am început ziua cu Fabio, LTJ Bukem și DJ Marky and…no words needed. :)

Cel mai mare minus al Outlookului a fost faptul că în toate serile, mai puțin în a doua s-a oprit muzica în jurul orelor 1-2 din cauza furtunii. Ce-i drept, nu era cea mai prietenoasă vreme și mă gândesc că ar fi fost periculos să se țină petrecerile în condițiile în care nicio scenă nu era acoperită, iar pe jos se aluneca foarte ușor. Dar din cauza ploii nu am putut ajunge la boat party. Și cel mai trist, deși Calibre era pe afiș, nu a mai apărut în time-table, deci nici la festival.

Cu toate acestea, Outlook este un festival solicitant (chiar m-am gândit că mult mai solicitant decât Let It Roll-ul, asta dacă pentru unii are relevanță). Solicitant în sensul că e FOARTE MULTĂ MUZICĂ BUNĂ în același timp la diferite scene, chiar dacă sunt genuri diferite.

Campingul este într-adevăr un camping cum se cuvine-e un mic orășel în care găsești restaurante, magazine, baruri și băi super ok. Chiar se poate supraviețui lejer acolo și este și lângă plajă.

În final am ajuns la concluzia că Outlook este un festival ce trebuie studiat din timp fiindcă riști să pierzi multe evenimente importante, chiar și din timpul zilei. E cool să “go with the flow”, dar simt cumva că am ratat câteva evenimene, deși m-am distrat mai mult că niciodată :)

OUTLOOK

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | YOUTUBE | INSTAGRAM

Comentarii