Dom a crescut în vestul Londrei și a început să aibă legaturi cu muzica electronica la sfârșitul anilor ’80. A început să frecventeze rave-urile londoneze la începutul anilor ’90, când l-a cunoscut și pe Nico Sykes – inginer în muzică, ce l-a convins pe Dom să își realizeze propriile producții. La scurt timp după, a apărut Dom & Roland.

Nu a trecut mult timp, iar Nico a luat sub aripa lui artiști importanți chiar și în zilele noastre: Ed Rush, Trace, RymeTyme și Fierce și cam tot pe atunci s-a născut și techstep-ul cu Saigon.

În 1996, Dom a semnat cu legendara casă de discuri Moving Shadow Recordings și un contract de 3 ani cu ei. În același a colaborat cu Rob Playford și Goldie pentru release-ul cu numărul 100 al Moving Shadow. Urmând în ’98 să apară primul album “Industry”.

Producțiile lui Dom începuseră deja să își facă simțită unicitatea în scena drum&bass și deveniseră din ce în ce mai strong. Nu putem sa nu menționăm clasicele “Mutant Revisited” și “Sonar” cu Trace și “Skylab” sau “Subway” cu Ed Rush. Cum a fost și de așteptat, Dom a ajubs să călătorească în toată lumea și să ajungă pe marile scene. A ajuns chiar să facă muzică și pentru jocuri video. Iar în 2002 apare albumul “Black for the Future”, urmând peste doi ani “Chronology”.

La sfârșitul anului 2005, Dom a lansat propriul său label, “Dom & Roland Productions” pentru a-și lansa producțiile, dar și pentru a colabora cu artiștii pe care a avut ocazia să îi cunoască de-a lungul carierei. Au urmat încă 3 albume pe propriul label: “Through the Looking Glass” (2008), “No Stringe Attached” (2009) și “The Big Bang” (2011) si decizia de a semna cu Metalheadz, label-ul lui Goldie.

2016 ne-a adus din partea lui Dom albumul “Last Refuge of a Scoundrei”, cu piese pline de vibe-uri frumoase, precum “Sacrifice” sau “Sirens Song”, iar albumul este considerat una dintre cele mai puternice legende din ultimii 20 ani.

În concluzie, Dom nu încetează nici până în aceste zile să ne uimească și să ne arate cele mai noi sound-uri. El se declară underground și nici nu vrea să audă de popularitate. Tocmai de aceea, putem spune că ne-a câștigat pe mulți dintre noi.

DOM & ROLAND

WEBSITEFACEBOOK | SOUNDCLOUD

Comentarii