Scott McIlroy aka Doc Scott sau Nasty Habits este un DJ și producător născut în 1969 în Coventry, Marea Britanie. Muzica sa reprezintă una din primele cărămizi ce stau la baza drum’n’bass-ului, acesta începându-și cariera artistică în jurul anilor ’90. Fiind destinatarul primului release semnat de bine cunoscutul Metalheadz Recordings, Scott a început să producă muzică în perioada în care jungle-ul era un stil ce abia începea să se dezvolte.

Prima piesă pe care acesta a lansat-o în cadrul Metalheadz a fost “V.I.P. Drumz”. Ritmurile alerte de tobe și diversele sunete suprapuse au ajutat la constituirea unei piese ce a dat un bun start labelului înființat de Goldie.
Pasiunea sa pentru muzică s-a clădit în timp, artistul fiind influențat de personalități precum Derrick May și Kevin Saunderson. Primind un set de platane la vârsta de 18 ani, tânărul a început să mixeze, ajungând ca în anii 90′ să renunțe la jobul pe care îl avea în favoarea muzicii.

EP-urile “N.H.S”, “N.H.S Vol. 2” și “Surgery” i-au asigurat lui Scott un loc în fruntea scenei hardcore, devenind în scurt timp o o parte valoroasă a crew-ului Reinforced Recordings. Printre membrii notabili ai acestei echipe se numără Dego, Mark Mac și Goldie.

În 1992, Nasty Habits lansează pentru Reinforced “As Nasty As I Wanna Be”, un EP ce a setat un tipar pentru dark drum & bass prin intermediul clasicului track “Here Come The Drumz”.

Pe lângă releaseurile pentru Reinforced și Metalheadz, Scott a înregistrat piese și pentru Good Looking Records, label înființat de LTJ Bukem.

 

DOC SCOTT

 FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

 

Comentarii