Storm a fost întotdeauna unul dintre cei mai influenți DJ ai scenei drum’n’bass, fiind cunoscută pentru abilitățile sale de selecție și de mixare a trackurilor. Fiind o membră deosebit de importantă a crew-ului Metalheadz, aceasta reprezintă cu mândrie unul dintre cele mai cunoscute labeluri dnb în jurul lumii, atât la petrecerile organizate de label, cât și în timpul reprezentațiilor solo.

Recent, Storm a început să colaboreze cu alte artiste, formând astfel Feline, o serie de evenimente ce încurajează dezvoltarea artistică a femeilor în scenă. Acestea se desfășoară în general în Herbal Club (Londra), dar au început să se extindă și în restul Europei.

Poreclită pe bună dreptate “Prima Doamnă a Drum & Bass-ului”, DJ Storm a avut o carieră cu numeroase suișuri și coborâșuri. Un tragic accident de mașină a făcut ca partenera și cea mai bună prietenă a sa, Kemistry, să moară chiar în fața ei, în timp ce acestea se întorceau de la o petrecere. Storm a găsit puterea de a-și continua cariera, determinarea sa transformând-o într-un punct de reper pentru femeile care își doresc o carieră într-un domeniu condus de bărbați. În 2007, aceasta a primit bine meritata atenție din partea presei. O raritate pentru un non-producător, aceasta a realizat un mix intitulat “History of Metalheadz” pentru revista ATM; respectivul mix avea să promoveze Metalheadz Sunday Sessions.

Carieră duo-ului Kemistry & Storm a progresat treptat de-a lungul anilor; în primii ani, cele două artiste s-au axat pe muzica jungle, fiind inspirate de trackurile realizate de Fabio și Grooverider. Au devenit dependente de noul stil de viață ce avea în prim plan muzica și au știut că trebuie să facă parte din această lume. Așa s-a născut o pasiune de neoprit, cele două ocupându-se în majoritatea timpului cu mixatul și ascultatul celor mai bune trackuri pe care le puteau găsi. Pasiunea colectivă le-a intărit legătura de prietenie și le-a făcut să își dea seama că formează o echipă bună și pe scenă, astfel apărând duo-ul Kemistry & Storm. În aceeași perioadă, fetele au făcut cunoștință cu un tânăr artist pe nume Goldie, care le-a introdus în această lume, formând împreună o echipă ce promitea multe.

După semnarea cu Metalheadz, Kemistry & Storm și-au dezvoltat din ce în ce mai mult abilitățile muzicale, ajungând să mixeze pe aceeași scenă cu veterani precum Fabio și LTJ Bukem. Popularitatea în creștere a determinat apariția călătoriilor în jurul lumii pentru promovarea unui CD lansat de label-ul nemțesc K-7. Din păcate, Kemistry a murit la scurt timp după finalizarea turneului de promovare. Atât Storm cât și Goldie au suferit o pierdere enormă, însă, pentru a își demonstra dragostea față de prietena pierdută, dar și față de pasiunea lor comună, aceștia s-au pus repede pe picioare. Storm a demonstrat o putere incredibilă, începând să călătorească după numai câteva luni de la tragicul eveniment.

În prezent, Storm nu numai că supraviețuiește în scenă, ci se ridică din ce în ce mai mult, animând petreceri în jurul lumii, din Marea Britanie până în Rusia, Italia și Croația. Inutil să mai spunem că DJ Storm are o mulțime de proiecte în viitorul apropiat, așa că suntem cu ochii pe ea pentru a vedea ce ne pregătește în continuare!

DJ STORM

 FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

Comentarii