DJ SS (Leroy Small) este un DJ și producător englez născut în Leicester în 1970. SS este prescurtarea de la Scratchenstein, nume pe care acesta îl folosea pe vremea când era dj de hip hop și făcea parte din The Formation Five, nume în care acesta și-a găsit inspirația în momentul fondării propriului label drum’n’bass. La origini dansator de breakdance, DJ Stratch Stein a început să pună electro în timpul adolescenței sale, la începutul anilor ’80. În timp, acesta a trecut de la hip hop la rare groove pentru ca în 1988 să înceapă să producă acid house, harcore, breakbeat și, într-un final, jungle/drum & bass.


SS și-a făcut intrarea în scenă cu ajutorul marilor rave-uri britanice de la începutul anilor ’90, printre care și Telepathy; de atunci, artistul este cunoscut la nivel mondial.
DJ SS este co-fondator și șef al labelului Formation Records și a lansat peste 100 de piese folosind un număr de pseudonime. Labelul s-a făcut observat în 1992, lansând nenumărate clasice de darkside hardcore/jungle în următorii câțiva ani. Acesta a evoluat odată cu vremurile și pană în 1994 a devenit unul dintre cele mai importante labeluri de jungle. În urma acestei reușite, s-a creat un număr de labeluri secundare, fiecare prezentând un stil diferit de muzică din imprintul principal, incluzând 100% Records, 5HQ Recordings, Records Reformat, New Identity, Easymen, F Project, Dubform și, recent, Digiform.


Cel mai mare hit al lui SS este “The Lighter”, care a fost lansat inițial în 1995. Este o piesă care a rămas incredibil de populară timp de ani de zile. Aceasta a fost re-lansată în 2002 și a ajuns pe locul 63 în UK Singles Chart.
DJ SS a apărut la show-uri ca D&B M1X (BBC 1Xtra), unde acesta a prezentat un mix de o oră și jumătate semnat Formation. Nu numai că labelul său a lansat o mulțime de hit-uri, dar acesta se poate lăuda și cu o serie de nume mari care au semnat cu Formation Recordings. Printre aceștia se numără Grooverider, Shy FX, Ray Keith, Bryan Gee, Jumping Jack Frost, Roni Size, DJ Krust, Kenny Ken, Ratty, Matrix, John B, Mickey Finn, Twisted Individual, Distorted Minds și mulți alții. De asemenea, SS este responsabil și pentru lansarea carierelorunor artiști de succes precum John B, Greenlaw și Nero.


În 2015 am fost martori la colaborarea dintre Formation și Outbreak Frestival, născându-se Formation & World of Drum&Bass Arena. În același timp, DJ SS și-a construit brandul World of Drum & Bass pentru a deveni cel mai mare promotor al evenimentelor Drum & Bass din Rusia cu o medie de peste 4-6.000 de persoane la fiecare show.

DJ SS

 FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

 

 

 

Comentarii