Wagner Ribeiro de Souza aka DJ Partife este unul dintre cei mai faimoși DJ drum&bass, atât în Brazilia, unde s-a născut, cât și în restul lumii. De mic a avut o pasiune pentru muzică, încă de la 14 ani el făcea petreceri în cartier, dar nu rata nici ocazia de a pune muzică la balurile școlii sau la nunți.

Multe stiluri muzicale l-au inspirat, dar, mai ales, jazz-ul și soul-ul. De asemenea, a apreciat chiar de la o vârstă fragedă muzica unor artiști precum Michael Jackson, Stevie Wonder, Ella Fitzgerald Nat King Cole sau artiști mai noi în scena, John Legend și Alicia Keys.

Și-a început oficial cariera în 1995, mixând la Arena Music Hall în Sào Paulo. Îm 1997, a ajuns pentru prima oară în UK și a vrut să afle cât mai multe despre jungle. De asemenea, acolo l-a cunoscut pe DJ Marky și au început să aibă concerte în toată Europa împreuna.

“Sounds of Drum&Bass”, primul album al lui Patife a primit laudele MixMag și Muzik în UK. Iar cu puțin după, în 1999, a pus muzică în deschiderea The Chemical Brothers.

Noi orizonturi au apărut în anul 2000. A lansat piesa “The Vibes”, piesă realizată și cu participatea prietenului său, Mad Zoo. Piesa poate fi găsită și pe albumul “Spiritual Drum&Bass”.

După lansara acestei piese, a urmat faimosul remix pentru “Pra voce lembrar” a lui Max de Castro. Piesa a avut succes, tocmai de aceea a fost și cea mai ascultată piesă a anului. O nouă experienta pentru artist a venit in 2001, când a ajuns să pună muzică la Bat Rumba, un club din Londra, astfel a ajuns sa fie și mai cunoscut în UK. Iar cu lansarea remixului “Torch of Freedom” din același an, a rupt gura târgului.

După un an în care a văzut toate colțurile lumii, în 2002, Patife a deschis Multishow Brazillian Music Awards la Rio de Janeiro și a lansat albumul “The Drum&Bass Fiesta” cu DJ Suv.

Un an de studiat a fost 2003. Patife a început sa lucreze pentru albumul “Na Estrada” și a început să studieze la IAV, un institut specializat în muzică. Un an mai târziu, a lansat deja “Trama Sessions” alături se Mad Zoo, care l-au condus spre numeroase tururi ale lumii.

În ultimii ani, Patife a decis să își ia mai mult timp pentru el, pentru corpul, mintea și sufletul lui, rezumându-se doar la câteva apariții.

DJ PATIFE

FACEBOOK | WEBSITE

Comentarii