Considerat unul din inovatorii muzicii drum & bass, sub numele de Marky Mark şi apoi doar DJ Marky, acesta a fost descoperit de DJ Bryan Gee, care l-a văzut mixând într-un club din Sao Paulo în 1998. Vrăjit de tehnica acestuia, l-a invitat să mixeze în Londra.

Marky şi-a început cariera în dnb în 1992, dar publicul restrâns aproape l-a făcut să renunţe. Pe atunci, i s-a spus că acest gen de muzică nu era pentru toată lumea. În 1997, DJ Marky a ajuns în Londra, unde i-a întâlnit pe DJ Hype si pe Goldie. În 1999 a primit titlul de „Best New DJ”.

Sesiunile de înregistrare ale albumului său „Working in the Mix” au avut loc în casa lui, cu 2 pickup-uri, un mixer şi viniluri. Numele lui, însă, a devenit din ce în ce mai cunoscut după un set de 2 ore pentru BBC Radio 1 Essential Mix, în martie 2004 şi albumul său „In Rotation”.

În 2006, DJ Marky a fost unul din headlinerii festivalului Lovebox, din Victoria Park, din estul Londrei. Acesta a lansat albumul „Influences: Compiled & Mixed by DJ Marky” în august 2008, iar in 2012,Marky a fost invitatul special la “Good Times Sound System” la Notting Hill Carnival.

Punând stăpânire pe Anglia şi Brazilia, acesta este apreciat pentru acurateţea cu care mixează, felul în care-şi alege piesele şi conexiunea strânsă cu publicul.

DJ MARKY

 FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM

Comentarii