Daniel Stein, știut de noi sub aliasul Dj Fresh, este un producător și DJ englez cunoscut pentru activitatea sa din muzica electronică, cu precădere dubstep și drum and bass. Acesta a fost unul dintre membrii fondatori ai grupului de dnb Bad Company, alături de Darren White (dBridge), Jason Maldini și Michael Wojcicki (Vegas). Astăzi îl găsim pe Daniel, alături de Adam F, în fruntea cunoscutului label Breakbeat Kaos.

Artistul și cei trei colegi ai săi din Bad Company au pus bazele casei de discuri Bc Recordings și au creat site-ul Dogs On Acid, reprezentând elemente definitorii ale genului drum and bass chiar și în zilele noastre. În 1998, Bad Company scoate ‘The Nine’, piesă ce îl propulsează pe Fresh în atenția publicului la frageda vârstă de 21 de ani. Realizările nu au încetat să apară, astfel încât, mai târziu piesa este votată de către cititorii revistei Knoledge Magazine ca fiind cea mai bună piesă de drum and bass din toate timpurile.

Nume mari precum Pet Shop Boys, Dj Shadow, Apollo 440 și Andy C și-au împărtășit talentul alături Dj Fresh, de unde au rezultat colaborări excepționale. Artistul a mai lucrat și cu Pendulum, care a semnat în 2005 cu Breakbeat Kaos. Remixuri ale artistului le regăsim și pe albumul băieților de la Pendulum ‘Jungle Sound: The Bassline Strikes Back’, precum și pe compilația Nightlife a lui Andy C.

În 2006 ia naștere primul album al artistului, ‘Escape from Planet Monday’, lansat bineînțeles la Breakbeat Kaos. ‘The Immortal’, ‘X Project’, ‘Nervous’ și ‘All that Jazz’ au atras instant atenția publicului iubitor de dnb.

În 2009, Fresh lansează piesa ‘Heavyweight’ la label-ul Soundboy. Deși este construită pe un stil diferit față de cel cu care își obișnuise fanii, Heavyweight se bucură de un real success, iar la scurt timp după Fresh lansează ‘Hypercaine’ care intră în  playlist-ul zilnic al BBC Radio 1.

1 august 2010 marchează lansarea piesei ‘Gold Dust’ alături de vocalista Ce’Cile ce intră pe locul 24 în UK și pe 39 în Irlanda, Fresh reușind astfel să ajungă pentru prima dată în Top-ul 40 în ambele țări. Cel de-al doilea album al artistului apare pe data de 16 august a aceluiași an. Intitulat ‘Kryptonite’, albumul se bucură de succes, urcând pe locul 4 în UK Dance Chart. Urmează apoi single-ul  ‘Lassitude’ în colaborare cu Sigma și Koko care ajunge pe locul 11  în UK Dance Chart.

‘Nextlevelism’, al treilea album al artistului apare 2012 și continuă succesul adus deja de precedentele albume. ‘Louder’ este primul single, în colaborare cu vocalista trupei Kosheen –  Sian Evans, răsună în urechile tuturor fanilor ajungând pe locul 4 în Irish Single Chart și de asemenea pentru prima dată pe primul loc în UK Single Chart!

Pe 12 februarie 2012, al doilea single de pe album, ‘Hot Right Now’ alături de cântăreața Rita Ora devine al doilea No. 1 în UK. Nu este un secret faptul că ambele hituri sunt deja arhicunoscute și completează și astăzi seturile DJ-ilor din toată lumea. Al treilea single de pe album, ‘The Power’, alături de rapper-ul Dizzee Rascal apare oficial în Iunie 2012.

În 2012 artistul intră din nou în studio și începe să lucreze la cel de-al patrulea album al său. Primul single ‘Earthquake’ reprezintă o colaborare label-ul Mad Decent, respectiv cu celebrul Diplo și cu Dominique Young Unique și reușește să cucerească la rându-i topurile UK Sigle Chart. O versiune editată intitulată ‘Motherquake’ a fos produsă și lansată special pentru filmul Kick-Ass 2. Urmează single-urile ‘Dibby Dibby Sound’, ‘Make U Bounce’, și ‘Flashlight’ ce aduc în lumină colaborări cu alți artiști celebri, precum: Ms Dynamite, Jay Fay, TC, Little Nikki și Ellie Goulding.

De asemenea, trecem în agenda și proiectul live a lui Dj Fresh din 2011 ce deschide un nou capitol în cariera muzicală a artistului. Concertele FRESH/LIVE au în componență mai mulți membri, și aunme: un chitarist (Richard de Rosa), un toboșar (Kodish), un vocalist (Felur), MC Messy și bineînțeles Dj Fresh. Turneul s-a desfășurat în Marea Britanie în locații prestigioase precum The Arches din Glasgow, Alexandra Palace în Londra, Manchester Club Academy, Concorde 2 din Brighton și Student Union din Leeds, iar biletele la aceste evenimente au fost epuizate încă din momentul în care au fost puse în vânzare.

Dj Fresh, un artist complet din toate punctele de vedere, a scris istorie în muzica electronică și reușește în continuare să surprindă și să capteze atenția fanilor din întreaga lume. Apreciat de colegii cu care împarte scena de drum and bass și nu numai, Dj Fresh completează linep-urile celor mai mari festivaluri și petreceri și este așteptat întotdeauna cu sufletul la gură de către publicul de pretutindeni. După colaborarea cu Ella Eyre pentru piesa ‘Gravity’ și cu Adam F pentru ‘Believer’, piesă super motivațională, așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne mai pregătește artistul în viitorul apropiat.

DJ FRESH

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | YOUTUBE | MYSPACE

Comentarii