Dispatch Recordings este o casă de discuri care a apărut în urma efortul lui Anthony Crook, cunoscut drept Ant TC1, alături de cel al Hidden Agenda, duo format din frații Mark și Jason Goodings. Bazele casei de discuri sunt stabilite în anul 2001 ca afirmare a rădăcinilor muzicale puternice, dar și a aspirației de a promova un nou sound.

Activ din 1993 pe stațiile radio pirat și în cluburile underground, Anthony se ocupă de managementul labelului, iar cei doi frați își pun în serviciu calitățile dobândite de-al lungul anilor petrecuți în domeniul producției și masterizării audio. Astfel ia naștere casa de discuri, iar primul release este și un preferat personal semnat Hidden Agenda cu New Day pe față și Quiet Days pe verso.

Următorii 7 ani reprezintă o perioadă de identificare a sunetului, având ca protagoniști pe Stress Level, unul dintre partenerii primordiali de studio ai lui Anthony, Nos, Artificial Intelligence, Funky Technicians, Chris SU, Zero Tolerance, Survival și System pentru a numi câțiva.

Anul 2009 reprezintă prima etapă a definitivării direcției sonore și începutul unei noi perioade unde nume precum Cern, DLR, Zero T, Silent Witness, Survival vor întări cadrele și vor arăta calea viitorilor artiști.

Una din cele mai puternice perioade a acestei case poate fi marcată de seria de lansări compusă din excelentul EP al irlandezului Cian McCann, alias Zero T intitulat ‘Roxy Music‘ cât și avangarda ritmurilor rupte, un asalt audio de proporții din partea lui Dan Braine (Silent Witness) și a lui Steve Kielty (Survival) sub albumul ‘In from the Wild‘.

După aproape 14 ani de activitate ne pregătim să sărbătorim cea de-a 15-a aniversare, fiind întâmpinați de două lansări care ne-au atras atenția în mod deosebit, al doilea album semnat Zero T intitulat Golden Section cât și EP-ul celor de la Amoss, Shadow Theories.

DISPATCH RECORDINGS

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | BANDCAMP | BEATPORT

Comentarii