Dirtyphonics este o formație franceză de muzică electronică din Paris, avându-i ca membri componenți pe Charly, PitchIn și Pho. Stilul lor muzical se bazează pe electro, drum and bass, dubstep, drumstep și trap.

Dirtyphonics a luat viață în 2004 și a început să susțină show-uri live în 2006. În primii doi ani, grupul a fost format din Charly, Thomas Desbouvrie și Pho. În 2008, însă, PitchIn se alătură acestora. Influențele lor includ Daft Punk, Pendulum, Metallica și Korn. ”Majoritatea dintre noi am pornit prin a cânta în formații metal”, își aduce aminte Charly. ”Sunetul nostru a fost întotdeauna menit să fie puternic, de mare impact și precis. Din ziua în care am început, ne-am provocat unul pe altul să creăm ceva nou – ne place să depășim limite!”. Ei tocmai asta au făcut prin transpunerea energiei și entuziasmului zilelor când dădeau din cap în lumea neașteptată a muzicii electronice.

În 2008, grupul semnează cu AudioPorn Records și lansează primul lor single în același an, ”French F**k”, single ce ajunge rapid pe locul fruntaș în clasamentul Beatport, unde și rămâne pentru câteva săptămâni. Single-urile următoare, precum ”Quarks” și ”Vandals”, dovedesc că ascensiunea nu a fost deloc întâmplătoare, grupul devenind rapid popular în lumea remix-urilor. Dirtyphonics ajunge să colaboreze cu Skrillex, The Bloody Beetroots, Marilyn Manson, Benny Benassi, Borgore, Nero, Foreign Beggars, Linkin Park și alții.

În 2009, Dirtyphonics câștigă premiul pentru ”Cel mai bun producător nou” la Premiile Drum & Bass Arena. Următorii 3 ani reprezintă ani plini de muncă, grupul susținând spectacole cu casa închisă în toată lumea cu unii dintre cei mai faimoși artiști precum Skrillex, Knife Party, Steve Aoki și Dj Snake. De asemenea au avut apariții și la festivaluri precum EDC, Glastonbury Festival, SXSW, Pukkelpop, WMC, Tomorrowland și altele.

În 2013, Thomas părăsește grupul. În luna martie a aceluiași an, Dirtyphonics lansează primul album intitulat ”Irreverence”, album ce îmbină stilurile heavy bass, drum and bass, dubstep și electro. Primul single de pe acest album, ”Dirty”, fusese lansat în Octombrie 2012, urmat de ”Walk In The Fire”, ”No Stopping Us” și ”Hanging On Me” în 2013.

După un turneu mondial intens de 2 ani de zile, trupa lansează Ep-ul ”Write your Future”, în care își readuc aminte de pasiunea lor de a amesteca genurile muzicale. EP-ul a fost lansat pe data de 17 februarie 2015 și a fost urmat de EP-ul ”Write Your Future – Remixes” în luna Septembrie a aceluiași an.

DIRTYPHONICS

SOUNDCLOUD | FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM | YOUTUBE

 

Comentarii