Dimensions este un festival reprezentativ pentru scena underground de muzică electronică, ce se ține în Croația, în legendarul fort Punta Christo, cunoscut drept gazda fratelui mai mare, Outlook. Anul trecut, Dimensions a sărbătorit a cincea ediție, iar pentru 2017, organizatorii au pregătit cel mai numeros și complex line-up de până acum, cu un concert de deschidere ce îi are ca headlineri pe Grace Jones și Moderat, care se va ține în emblematicul amfiteatru roman vechi de peste 2000 de ani. Anul trecut, concertul de deschidere Massive Attack a adunat peste 8000 de oameni.

Dimensions prezintă încă alți peste 80 de artiști explorând și aducând laolaltă genuri ca house, techno, disco, soul, jazz, dnb, dub etc. Din line-up amintim câteva nume reprezentative: Jeff Mills, Theo Parish, Nina Kraviz, Andrew Hill, Danny Krivit, Joy Orbison, Telefon Tel Aviv, Paul St Hilaire sau Radioactive Man. Cât privește partea de dnb și jungle, îi avem pe: Goldie, Ant TC1, Alix Perez, Fixate, dBridge, Bailey, Skeptical și SP:MC.

Întinzându-se pe parcursul a 5 zile, de pe 30 august pe 4 septembrie, Dimensions ar trebui pus pe lista oricărui entuziast de muzică electronică întrucât line-up-ul extrem de divers și complet se contopește cu ideea de eclectism asigurată de capacitatea relativ mică, urmărită de organizatori, legendarul fort și soundsystem-uri special construite la cele mai înalte standarde, formând o atmosferă caldă și primitoare. Aici adăugăm și data perfectă și faptul că este pe malul mării, prilej pentru boat-parties. Early bird-urile sunt terminate, prețul acum fiind de 188 euro full pass, iar campingul 81.50 euro.

DIMENSIONS FESTIVAL

30th August – 4th September
Fort Punta Christo, Pula, Croatia

WEBSITE | FACEBOOKTWITTER | SOUNDCLOUD | INSTAGRAM

Comentarii