Weekend-ul trecut, 10-11 iunie, s-a ținut, la Cluj, ediția aniversară cu numărul 20 a primului și celui mai longeviv festival de muzică din țară, Delahoya. Deși inițial s-a pornit pe premisa organizării festivalului în câmp deschis, anul acesta s-a optat ca locație pentru Sala Polivalentă din Cluj-Napoca tocmai datorită instabilității vremii; bună alegere, pentru că am avut parte atât de soare, cât și de ploaie pe parcursul celor două zile de festival.

Line-up-ul, anul acesta, a fost destul de diversificat, incluzând nume precum Golan, Die Antwoord, Andy C, Madliquid, Dj Ethylen, Spectrum, Blanilla & Solartis Quartet, Silent Strike, Shiver, Modestep, Calyx & Teebee și mulți anii. Organizatorii s-au străduit să acopere cât mai multe genuri de muzică electronică, dar majoritatea participanților la festival au optat pentru drum and bass, delectându-se cu set-uri care mai de care de la dj-ii preferați.

Despre organizare pot spune că a fost aproape ireproșabilă: punctul de acces în festival organizat, fără îmbulzeală sau scandal; la garderobă nu s-au iscat încurcături sau lipsuri; la punctul de schimbat banii in jetoane nu au fost cozi interminabile, lumea mișcându-se repede; barurile au fost amplasate super bine, astfel încât nu a trebuit să mergi foarte departe sau să stai mult la coadă pentru o băutură. Plusuri ale festivalului au fost atât faptul că au păstrat prețuri decente la băuturi, cât și faptul ca s-au ocupat ireproșabil de curățenia Sălii Polivalente (pe tot parcursul festivalului au putut fi văzute echipele de curățenie în acțiune). Au fost și minusuri, ca peste tot și ca întotdeauna, dar acestea au fost cu mult depășite de punctele cu plus întâlnite pe tot parcursul experienței Delahoya de anul acesta.

Cred că cel mai important lucru a fost că, la final, lumea a plecat mulțumită, încântată și dornică de ediția următoare a aceluiași festival. Clujule, jos pălăria încă o dată! Aștept să ne vedem data viitoare, să vedem ce surprize ne mai rezervi!

Comentarii