Originar din Manchester, Marea Britanie, Dave Owen este unul dintre producătorii de drum & bass care ne încântă cu muzică bună de mai bine de un deceniu. Fiind stabilit în Statele Unite ale Americii, artistul pune unicitatea stilului său pe seama influențelor variate venite din două direcții opuse ale Oceanului Atlantic. Pe măsură ce creștea, Owen era pus față în față cu sunetele dure ale drum and bassului anilor ’90, dar și cu jazz-ul și hip hop-ul american.

Dorința de a combina stiluri atât de diferite a presupus găsirea unui tempo potrivit, motiv pentru care acesta s-a îndreptat din ce în ce mai mult spre zonele mai delicate ale drum & bass-ului, îndrăgostindu-se de liquid. Fabio, Grooverider, LTJ Bukem, dar și Calibre și Zero Tolerance au fost artiștii care l-au inspirat, acesta începând să se apropie de sound-ul dorit prin folosirea unor beaturi de liquid împreună cu vocale extrase din piese hip hop și R&B ale deceniilor trecute.

În perioada în care Owen lucra în vederea perfecționării stilului său, artiști americani precum Random Movement, Bachelors of Science și Submorphics deja începeau să își pună amprenta asupra liquidului. Fiind vorba de o adevărată mișcare a subgenului, Dave Owen a profitat de ocazie, alăturându-li-se. Din acel moment, drumurile sale au fost deschise, dându-i oportunitatea de a experimenta cât mai multe sounduri.

În ciuda faptului că Owen s-a axat mai mult pe liquid, evoluția dnb-ului l-a determinat să jongleze cu subgenurile acestuia,mai ales când vine vorba de mixat. Pe măsură ce anii au trecut el a înțeles că varietatea este esențială pentru un artist, aceasta asigurând prezența originalității. În momentul actual, Owen se ocupă de proiecte personale, dar și de colaborări, realizând numeroase mixuri și călătorind din dorința de a împărtăși vibe-urile bune cu cât mai mulți admiratori ai scenei.

DAVE OWEN

TWITTER | FACEBOOK

Comentarii