Fiind unul dintre primii artiști care au semnat cu Hospital Records, Danny Byrd se numără printre cei mai cunoscuți producători ai scenei drum & bass. Acesta a început să mixeze în perioada adolescenței, fiind atras de muzica house, techno și jungle. În jurul vârstei de 17 ani, Byrd a început să se perfecționeze, fiind susținut de DJ Fabio și Grooverider.

Semnând cu Hospital Records în 1999, Byrd a lansat în următorii ani trackuri ca “Do it again”, “Changes” și “Dog Hill”. Cu toate astea, adevăratul succes s-a lăsat așteptat până în 2008, când artistul a lasnat albumul de debut “Supersized”. Albumul conține bine cunoscutele piese “Shock Out” și “Red Mist (feat I-Kay)”, atrăgând atenția lui Annie Mac, Zane Lowe și Andy C. În 2009, versiunea VIP a piesei “Red Mist” a ajuns în topul difuzărilor în playlistul postului Radio One.

Următorul release important al lui Byrd a fost “Sweet Harmony (feat. Liquid)”, ajungând pe primul loc în UK Dance Chart.

Dorința de a aduce înapoi muzica dance și stilul unic al lui Byrd au determinat apariția albumului “Rave Digger” în octombrie 2010. Singleul “Ill Behaviour (feat I-Kay)” a ajuns rapid în UK Top 40, aducându-i lui Byrd din ce în ce mai mulți fani.

Ultimul său album, “Golden Ticket” dispune de o paletă largă de influențe house, hip-hop și garage, Byrd colaborând cu numeroși artiști, asigurându-și astfel bine meritatul loc pe scena drum & bass.

DANNY BYRD

 WEBSITEFACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

Comentarii