Cyantific este numele de scenă al lui Jon Stanley, producător și DJ din Londra, asociat cu termenul de drum and bass experimental. Până în 2009, Cyantific a fost un duo care l-a inclus și pe Matt Whitehead. Cei doi membri s-au întâlnit la liceu, unde Matt făcea parte dintr-o formație de heavy metal, iar Jon colecționa vinyluri drum and bass. S-au împrietenit și au început să facă muzică cu ajutorul software simplu pe un PC vechi.

După câțiva ani în care au lucrat intens pentru a-și defini sound-ul, Cyantific a avut primul release pe vinyl la Replicant Audio, un label desființat mai târziu. A urmat “Timescape”, lansat la labelul lui John B. Mai târziu, la unul din gig-urile sale din Londra, Jon mixează exact înainte de High Contrast, căruia îi captează atenția cu “Timescape”. Un CD demo și două săptămâni mai târziu și Cyantific este semnează cu Hospital Records pentru un album. Urmează astfel în 2006, după numeroase single-uri, ‘’Ghetto Blaster’’, albumul de debut care include colaborari cu Matrix și Logistics.

2007 îi aduce lui Jon premiul Xtra Bass de la BBC 1Xtra Bass BBC pentru “cel mai bun DJ nou apărut”, iar trei ani mai târziu Cyantific își lansează propriul label auto-intitulat. Primul release include ‘’Brighter Day’’, o colaborare cu Logistics și o piesă proprie numită ’88 mph “. Acum labelul este cunoscut ca CYN Music și pe lângă drum and bass are în prezent și release-uri de dubstep și house. Pe lângă release-urile proprii, Cyantific a semnat și cu artiști ca Dimension, Karma și Dub Motion.

La sfârșitul anului 2014, în cadrul emisiunii lui Friction la BBC Radio 1, a fost anunțat că Cyantific a semnat exclusiv cu Viper Recordings, casa de discuri a lui Futurebound. Prima melodie, “Bring You Love” a fost lansată exclusiv pentru albumul aniversar al casei de discuri, ‘’Decade of Viper’’. Deși are numeroase gig-uri în întreaga lume, Cyantific a anunțat că lucrează la cel de-al doilea album al său.

CYANTIFIC

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | YOUTUBE | MYSPACE

Comentarii