Let it Roll = raiul drum&bass-ului. Fără nicio îndoială. Ne-a plăcut. Vrem înapoi. E bifat și pentru 2017. Au trecut câteva zile de când toată nebunia a avut loc, dar da, într-un final ne-am revenit și abia așteptam să spun cum a fost.

Până acum nu am avut ocazia să merg la un festival doar de dnb și ce-i drept nici nu îmi puteam imagina cum ar putea fi. Aftermovie-urile din anii trecuți păreau promițătoare, promovarea super uber bine făcută și cel mai important, line-up-ul m-au instigat. Evident, hype-ul m-a acaparat și nu am stat pe gânduri.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 DA, DA E 28 IULIE ȘI AM PLECAT! Nu cred că am avut vreun feeling atât de tare vreodată. Doar faptul că îmi văd toți artiștii preferați în 3 zile m-a copleșit, deși a trebuit să renunț la unii pentru ca scenele erau non-stop plini de artiști mari pe care trebuia neaparat să îi vedem. Trageți doar un ochi pe programul asta…

scenaToată petrecerea a început în momentul in care am luat trenul din Praga spre Milovice. Am urcat și era FULL de oameni care mergeau la festival. Îi recunoșteam după tricourile Eatbrain, Blackout sau RAM și dnb-ul la maxim în boxe portabile. A fost un moment încurajator pentru ceea ce trebuia să urmeze.

Într-un final, după 40 minute de mers pe jos cu bagajele după noi trase prin drum de câmp am ajuns pe fostul aeroport și câteva minute nu mi-am putut lua ochii de la ce era acolo. Scene imense cu sisteme de sonorizare care pur si simplu te șocau, toate jocurile de lumini si cele mai cool visuals m-au făcut să rămân gură cască.

Am aterizat în Madhouse la Ed Rush & Optical. Putea să fie mai bine de atât? Eram super entuziasmați, numai programul ne încurca fiindcă voiam să vedem și alti artiști, care se intercalau cu alții tari și tot așa. Adică mi-a venit să plâng că am pierdut 30 min din dBridge, dar nu puteam sa plec mai devreme de la Ed Rush & Optical. Am continuat prima seara cu Mark System, Skeptical (btw, seara celor de la Exit a fost minunată), Agressor Bunx, Machine Code și stim că am pierdut L33, B-Complex, Krakota și Fred V & Grafix.

exit

Ziua a doua se apropia de a treia, ceea ce era deja trist. Deși eram morți de oboseală, efectiv nu ai cum să stai vreo clipă liniștit la Let It Roll. În ziua a doua a avut loc și punctul culminant – Opening Show, căruia da, chiar îi pot spune punct culminant. “Povestea” prezentată te face să fii chiar mândru de tine că ești acolo și focurile de artificii pur și simplu te trimit în cu totul altă lume și chiar e un feeling genial dacă stai și apreciezi fiecare detaliu. Am continuat cu Optiv & BTK și Noisia cu “Outer Edges” – nici nu e nevoie de cuvinte. Apoi erau în același timp Mefjus, Audio și Neonlight. Am ales Audio la Factory Stage și nu am regretat. Eu personal nu credeam ca Audio mai face chestii tari, dar mi-a dat peste nas pentru ca a fost unul dintre momentele mele preferate de la festival.

outer edg

audio

Trebuia să se și termine, din pacate, dar după atât dnb ai nevoie și de o pauză. Am încărcat bateriile și pentru ultima seară pe care am petrecut-o în mare parte la Madhouse cu Rockwell, Icicle, Emperor, Kasra, Noisia (dacă se poate de două ori, nicio problemă, acceptăm) și The Upbeats.

Da, merită drumul până acolo, merită să te coci în cort și merită să îți epuizezi corpul pentru 3 zile full de dnb. M-a impresionat absolut tot acolo, dar mai ales atmosfera întreținută de public, dar și de artiști. Îmi place super mult când vad legătura asta strânsă atât de puternic.

sticker

Ar fi mult prea multe de spus. Rugați-vă sa nu ne întâlnim prea curând că încă am sindromul “vorbesc non stop despre Let It Roll”. Eu știu că la anul o să mă întorc la festival și de câte ori voi mai avea ocazia. Dacă chiar iubești dnb-ul trebuie să fii acolo! ?

 

LET IT ROLL FESTIVAL

FACEBOOK | TWITTER | WEBSITE

Comentarii