James Pountney aka Culture Shock a descoperit dnb-ul în 1996 prin intermediul posturilor de radio pirat din Londra, ceea ce l-a determinat să-și improvizeze un studio cu cel mai simplu echipament și să înceapă să producă muzică. Își dorea de fapt să devină arhitect cand era mic, însă întâlnirea cu Dom&Roland l-a influențat să urmeze calea dnb-ului.

Primul său release a fost “The Vega EP” în 2004 la legendara casă de discuri Moving Shadow. Doi ani mai târziu reușește să îi atragă atenția lui Andy C, care îl include în familia Ram Records. În 2007 lansează EP-ul “The Third Stage” care include patru melodii, dintre care o co-producție Brookes Brothers, “Rework”.

Următoarele materiale sunt lansate abia în 2014: un remix a melodiei “Your Love” a cântăreței Moko și două piese, “Troglodyte VIP” și “Raindrops”. James a recunoscut că este un perfecționist și că petrece mult timp în studio lucrând la piese pe care nu le lansează, ceea ce justifică lunga pauză.

Piesa “City Lights”, a cărei variantă instrumentală a fost inclusă în seturile sale încă din 2009 a atras atenția Virgin EMI Records și a fost lansată în mai 2015 cu vocea lui Bryn Christopher de la I See MONSTAS. Preluată de cele mai faimoase radio-uri din Marea Britanie, “City Lights” a fost desemnatăTrack of the Day la BBC Radio 1.

CULTURE SHOCK

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | INSTAGRAM | YOUTUBE

Comentarii