Ivan Shopov este un artist extrem de polivalent, născut în oraşul Troyan, din nordul Bulgariei. Spun polivalent deoarece el produce drum’n’bass sub numele de COOH, dubstep sub numele de Balkansky, tehno sub aliasul Drum Kid, dar şi IDM şi ambient, aici folosindu-şi numele real. De parcă toate astea nu ar fi de ajuns, Ivan este şi artist vizual şi grafician, creeandu-şi de multe ori coperţile albumelor sale şi nu numai. Este absolvent al Academiei Naţionale de Arte din Sofia. Este considerat cel mai de succes DJ bulgar. Primul contact cu muzica electronică l-a avut la vârsta de 18 ani, după ce la 16 ani făcea parte dintr-o trupă de hardcore-metal. COOH produce drum’n’bass de 12 ani, având acum peste 20 de producţii pe CD şi peste 60 de viniluri.

Împreună cu Ogonek (Valery Sholevski) începe în 2001 un proiect intens pentru promovarea drum’n’bass-ului în ţara sa natală, având numeroase prezenţe în cluburile aglomerate din capitală. În final, stilul său a evoluat mult găsindu-şi bazele în dark şi hard drum’n’bass, cu influenţe masive din zona breakcore-ului. Datorită muncii şi dedicaţiei arătate, a colaborat cu unele dintre cele mai apreciate label-uri: Position Chrome, PRSPCT, Subsistenz. A fost de nenumărate ori headliner la party-urile Therapy Sessions, din Europa. Piesele lui extrem de energice sunt auzite în seturile a numeroşi artişti consacraţi, dintre care amintim: The Panacea, Dylan, Limewax, Current Value, Ed Rush & Optical, Gain, Audio, BSE, Tech Itch, Future Prophecies, Evol Intent, Counterstrike sau EBK. Are colaborări cu artişti extrem de influenţi ai genului, cum ar fi: The Panacea, Counterstrike, Machine Code, Limewax, etc.

În 2009 şi 2010, COOH a colindat prin toată lumea, punând muzică în extrem de multe locaţii, printre care: UK, Australia, Nouă Zeelandă, Mexic, Columbia, Franţa, Danemarca, Elveţia, Belgia, Spania, Portugalia, Slovenia, Polonia, Germania, Olanda, Cehia, Austria, Serbia, Russia, Kazakhstan şi România.

COOH

WEBSITEFACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

Comentarii