Duo-ul italian Was A Be este un nume nou care a început să facă mult zgomot în 2016. Fabio și Ivan sunt din Como, Italia și au început să colaboreze ca DJ și chiar promoteri, atât în orașul natal, cât și în Milano. După un timp au început să producă împreună din dorința de a-și crea propriul sound și au reușit asta pe deplin!

Muzica lor e o ciorbă de stiluri, de la halftime, dub, dancehall și jungle. Primul contact cu drum and bass-ul a avut loc în 2007, însă cei doi au decis să exploreze și mai mult muzica bass, fără a se dedica vreunui subgen în mod special.

Ascensiunea celor doi a început cu lansarea EP-ului Jah la Subtitles, casa de discuri a lui TeeBee,  care a stârnit atât de multe controverse, încât s-a presupus că Was A Be ar fi de fapt aliasul unor producători consacrați. High Contrast a inclus piesa Jah în faimosul podcast UKF, ceea ce le-a adus instant un plus de notorietate.

https://soundcloud.com/subtitlesmusicuk/sets/was-a-be-jah-ep-subtitles

Cu suportul unor artiști ca Noisia, Friction, Rockwell, Ivy Lab și mulți alții, itallienii au lansat Blind, un EP de 4 piese la faimoasa casă de discuri Shogun Audio. Cu 4 steppere half time, inclusiv o colaborare cu SynthEthics, care a fost promovată de Drum & Bass Arena, BassRush și Friction în show-ul lui BBC Radio1, Blind este o lecție de gândire inovativă în drum & bass. Piesele Rubber și 4 To The Floor conțin elemente din techno și asta deoarece Ivan și Fabio au crescut exact în perioada boomului scenei de TechHouse din Italia.

https://soundcloud.com/shogunaudio/sets/was-a-be-blind-ep

Ca planuri de viitor, cei doi vor să colaboreze cu Ivy Lab, iar următorul release va avea loc la casa de discuri italiană The Dreamers, pentru a susține scena de drum and bass din peninsulă. Noi nu putem decât să fim curioși ce ne mai pregătesc cei doi, căci la musica e bella!

WAS A BE

FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Comentarii