Chase & Status este un duo britanic format din Saul Milton and Will Kennard (MC Rage și Andy Gangadeen fiind și ei prezenți la show-urile live). Aceștia s-au cunoscut în Londra prin intermediul unui prieten mutual, întâlnindu-se din nou în timp ce erau studenți în Manchester. Will a renunțat la studii pentru a-și urma cariera muzicală, Saul reușind să absolve în ciuda dedicarii timpului său muzicii.

În perioada 2007-2008, Chase & Status au avut trei piese pe primul loc în UK Dance Chart, două dintre ele fiind “Hurt You” și “Take Me Away”.

 Pe 5 octombrie 2008, au ajuns din nou pe primul loc în UK Dance Chart și pe locul 70 în UK Singles Chart cu piesa “Pieces” (feat. Plan B). La sfârșitul anului 2008 a fost lansat primul album al britanicilor, “More Than Alot”, clasându-se pe locul 2 în UK Dance Chart și primind în 2009 titlul de “Cel mai bun album” la Drum and Bass Awards.

În urma loviturii pe care au dat-o cu primul album, Saul și Will au considerat că schimbarea abordării ar putea să le aducă succesul pe plan internațional. Cu ajutorul lui Cloud9, aceștia s-au decis să colaboreze cu artiști pop pentru a atrage cât mai mulți fani. În noiembrie 2009, duo-ul a intrat în UK Top 40 pentru prima data cu piesa “End Credits”.

În august 2010 a fost lansată piesa “Let You Go”(feat. Mali) de pe albumul “No More Idols”.

Piesa “Hypest Hype”(ft. Tempa T) a fost lansată în noiembrie 2010, urmând release-ul celei de-a patra piese de pe albumul “No More Idols”, “Blind Faith”.

Chase & Status au concertat în România anul trecut la festivalul Electric City, dar și în 2013 la festivalul B’ESTFEST. Sperăm că îi vom mai vedea cât de curând!

CHASE & STATUS

INSTAGRAM |  FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

Comentarii