Știm! Nici voi nu mai aveți răbdare și mai știm că foarte mulți dintre voi ascultați drum&bass, iar combinația drum&bass + Electric Castle = atmosferă de neuitat și multă distracție. Așa că, haideți să vedem pe cine ascultăm în mai puțin de 30 de zile:

  1. ARPXP

ArpXP un este dj, producător și graphc designer din Cagliari, Sardinia. A început cariera de producător ca parte a proiectului SMOKE și, apoi a continuat proiectul solo cu care a lansat melodii pe label-uri precum Critical, IM: Ltd, Modulate, Absys, Tough Express și dubstep pe Elastica, Essence of Dub, DBox și multe altele.

Susținut de DJ precum Sabre, A-Sides, Flight, Alix Perez, Survival, Kasra, Nymfo, Von D, Need For Mirrors, Triad sau Stunna, a lansat albumul său de debut pentru label-ul francez IM: Ltd, ajungând mai târziu să mixeze la Sun And Bass alături de D-Bridge, Marky, Logistics, Roni Size, Phace, Chase & Status sau Alix Perez.

2.HIGH CONTRAST 

High Contrast aka Lincoln Barrett este unul dintre cei mai valoroși artiști de drum and bass din zilele noastre. Parte distinctivă a label-ului englez Hospital Records, acesta este cunoscut pentru sunetuL unic pe care reușește să îl impregneze în melodiile lui, pe lângă atmosfera de nedescris pe care o generează la oricare concert la care este headliner.

Lincoln Barett a făcut cunoștință cu drum and bass-ul pe când avea doar 17 ani și de atunci s-a înfiripat o relație specială între acesta și dnb. Totul a început pe când studia în Newport și a auzit din întâmplare un set de-ale lui J Majik – Arabian Nights. Astfel, decide să încerce și el să facă muzică, ceea ce îi aduce în scurt timp un residency în Cardiff la serile de drum and bass – Silent Running. Aici îl cunoaște pe fondatorul Hospital Records, London Elektricity, care urma să îi devină prieten.

3. LONDON ELEKTRICITY

Cine ascultă drum and bass e imposibil să nu fi auzit acest nume. Prima variantă a London Elektricity a fost formată din Tony Colman şi Chris Goss, fondatorii celebrului label Hospital Records. ‘’Pull the Plug’’, albumul de debut al celor doi a fost lansat în 1999, bineînțeles la Hospital Records. Deși melodiile de pe album au inclus multe instrumente muzicale live și două dintre ele vocea cântăreței Liane Carroll, LP-ul a fost realizat în mare parte în studio.

De-a lungul anilor s-a făcut cunoscut în întreaga lume datorită podcast-ului Hospital Records, cu care a primit premiul ‘’Cel mai bun podcast’’ la BT Digital Music Awards.

4. MC LOWQUI

LowQui este “gazda” perfectă pentru un show drum&bass și divertisment pentru public. Considerat de mulți că fiind un adevărat MC, abilitatea lui de a citi mulțimile, de a recompensa structurile mixte și de a facilita transferul de energie între DJ și audientă este incredibilă. LowQui a lucrat pe scară globală ca MC de alegere pentru: Goldie, S.P.Y, Andy C, DJ Marky, Black Sun Empire, dBridge și, în general, la evenimente Metalheadz și Hospitality.

5. LSB

Luke Beavon aka LSB (Least Significant Bit) este un producător de liquid drum and bass din Essex, Marea Britanie care a apărut inițial ca DJ în 2006, iar mai apoi a început să producă și muzică. După numeroase release-uri la Soul:r, Spearhead și Hospital, LSB a devenit sinonim cu liquid drum and bass.

De-a lungul timpului, sunetul lui Luke a fost influențat de diverse trupe printre care The National, Wild Beasts și The Drums și de bineînțeles de alți producători de dnb, în special Calibre, Marcus Intalex, Influx UK și High ContrastProbabil cea mai plină de emoții piesă a artistului este ‘’The View’’, colaborare cu DRS care a apărut la Soul:R și a devenit hit instant în lumea drum and bass-ului, fiind adorată de la fanii atmospheric până la cei de neuro.

6. MAKOTO

Makoto Shimizu, cunoscut mai mult ca Makoto, este o dovadă a domeniului internațional și a puterii muzicii electronice. Născut și crescut în Tokyo, Makoto a fost influențat la o vârstă fragedă de o mare varietate de muzică, de la muzica clasică la soul și funk. După ce a auzit coloana sonoră a “The Last Emperor” câștigător al academiei, Ryuichi Sakamoto, Makoto a fost atât de inspirat încât a luat o decizie de schimbare a vieții – de a-și continua cariera în muzică.

Makoto este omul care a contribuit la mișcaread drum&bass-ului din Japonia, iar de la nașterea genului, a semnat acum exclusiv cu Hospital Records, ajungand la al cincilea album solo “Salvation”.

7. MARK SYSTEM

Atât pe partea de mixing, cât și în producție, Mark și-a distilat cunoștințele în elementele esențiale pentru a oferi muzică de înaltă calitate. Dacă ar fi să ne rezumăm la un singur cuvânt pentru muzica lui, acela ar fi “matură”, deoarece intensitatea seturilor sale evocă emoții puternice. Sunt atractive, exigențe și totuși accesibile.

În același timp, muzica lui a devenit indrăgită și sustinută de producătorii mari ai scenei, inclusiv Shy FX, care l-a luat sub aripa sa. Asocierea ulterioară a lui Mark cu Digital Soundboy Recording Company a avut ca rezultat câteva remixuri de profil înalt pentru label până în prezent. Albumul său de debut “Final Approach” lansat în primăvara anului 2015 și susținut de Exit Records încă rămâne în mințile iubitorilor de muzică bună.

8. NETSKY

Netsky este un artist care a reușit să urce treptele carierei și să ajungă la nivelul de sus într-un timp foarte scurt. De la melodiile cu 10.000 de view-uri pe YouTube, până la un stadion umplut până la refuz, Netsky face parte din noua generație de artiști de liquid/funk drum and bass, auto-promovați și ajunși pe forțele proprii în elita acestui gen muzical. Boris Daenen aka Netsky este un belgian care a schimbat totul. Cu un sunet complet distinctiv și mai nou, cu o platformă complet Live, Netsky rupe gura târgului din anul 2009 până în zilele noastre.

Semnat fiind cu labelul Hospital Records, Netsky și-a început cariera cu dreptul înainte, lansând piesa “Memory Lane”, urmată mai apoi de albumul “Netsky”.

9. NU:TONE

Încă din 2003, de când a semnat cu Hospital Records, Nu:Tone a crescut în rândurile artiştilor drum&bass şi a devenit unul dintre cei mai respectaţi producători alături de artişti importanţiîncepând de la LTJ Bukem la Sub Focus.

Albumul de debut “Braves Nu World” din 2005 a avut parte de suportul publicului şi al colegilor de scenăurmând în 2007 lansarea “Back Of Beyond”, pe care criticii l-au numit “the perfect marriage of accelerated junglist funk and cooled-out 70s melody” (DJ Mag). A lansat “Future Sound Of Cambridge 3” alături de Logistics şi Commix, iar în acelaşi an a adus şi LP-ul “Medical History”.

10. SPECTRASOUL

De la apariția lor în industria muzicală în 2006, membrii duo-ului SpectraSoul, Jack Stevens și David Kennett, ocupă o poziție cu adevărat unică, nu numai când vine vorba despre drum & bass, ci pe întreaga scenă a muzicii electronice.

Releaseurile lor fiind semnate de labeluri importante precum Metalheadz, Exit Records și Critical Msic, cei doi au ajuns să fie membri vitali ai imprintului Shogun Audio. Evoluția lor creativă a încorporat o varietate de tempo-uri, preluând elemente caracteristice mai multor subgenuri ale muzicii electronice, păstrându-și astfel unicitatea și stilul inconfundabil.

11. TECHNIMATIC

Technimatic este un proiect muzical format din Peter Rogers (Technicolour) și Andy Powell (Komatic). Cei doi londonezi colaborau încă de prin 2007 și au avut release-uri la numeroase label-uri faimoase ca Viper, Critical, Hospital și Spearhead. În 2012 însă au decis să se relanseze, odată cu semnarea exclusivă la Shogun Audio, vestitul label al lui Friction și K-Tee.

Stilul Technimatic poate fi definit ca plin de muzicalitate și emoție, însă seturile sunt pline de energie, incluzând piese din aproape toate subgenurile de drum and bass, ceea ce este încă o dovadă a culturii muzicale eclectice a celor doi. Din spusele lor 2015 este un an pe care îl petrec mai mult în studio și la evenimente, astfel că suntem curioși și nerăbdători să vedem ce ne mai pregătesc cei doi.

MEET ME AT THE CASTLE :)

Comentarii