Ce este BRUM? Un proiect pur românesc ce merită o atenție deosebită din partea noastră. Cine sunt BRUM? Trei timișoreni care ne aruncă într-un vortex al sunetelor cum rar mai auzi pe plaiul nostru mioritic: Cătălin Vastagu (Brum Conspiracy, Bumbapa) – electronics, chitară; Anghel Mailat (Traveler Trio, Norzeatic live band) – bass; Radu Pieloiu (Sebastian Spanache Trio, Thy Veils) – tobe.

Ca să înțelegi și să apreciezi întradevăr BRUM, trebuie să asculți piesele acestora. O combinație de electro experimental, cu amestecuri de stiluri moderne, acompaniată de bass, tobe și chitară live, alături de synth-uri agresive sau ambientale și voci minime perfect încadrate în aranjamente spațiale, cam așa își descriu cei de la BRUM stilul de muzică. O scurtă infuzie din melodiile lor și cu siguranță o să le dai dreptate! Stilul acestora nu numai că este atipic, dar în același timp reușește să impresioneze printr-o gamă largă de sunete – muzică instrumentală, presărată pe ici, pe colo cu sample-uri de voce. Nu multe, ci doar atâtea cât să îți capteze interesul și să te facă să te scufunzi total în melodiile lor.

Albumul lor nou – TODAY, căci despre asta este vorba, tocmai ce a fost lansat pe 25 aprilie. Un amalgam de dub, rock, electro, drum and bass și câteva oscilații presărate fac din acesta un must-have, fără discuții! Cu 8 piese pregătite să îți dea lumea peste cap, BRUM confirmă încă o data că Timișoara este capitala muzicii electronice din România, de la începuturile ei firave până în ziua de astăzi.

TODAY a fost lansat și pe suport fizic, însă nu sub forma tradiționalului disc/CD, ci sub forma unui “post card cu magnet”. Au fost create 100 de postcarduri unicate, rezultatul unei colaborări cu peste 30 de artiști grafici, atât din România cât și din străinătate. De la artiști consacrați până la copii dintr-o grădiniță din Timișoara, cele 100 grafici unicat cuprind mai multe ramuri artistice: grafică digitală, pictură, fotografie, grafică de șevalet, poezie și altele.

P.S: “By The Way” o să vă dea peste cap!

BRUM

 FACEBOOK | ALBUM DIGITAL | ARTWORK

Comentarii