Cu siguranță ați auzit de James Boyle aka Breakage pentru că nu a trecut niciodată neobservat. Oscilând între mai multe stiluri de drum and bass și dubstep, James s-a demonstrat a fi un talent înnăscut, care are deja o serie de releasuri și continuă să-și dezvolte și să-și îmbunătățească stilul.

Nefiindu-i frică să iasă în evidență, Breakage s-a remarcat pe scena de drum and bass în anul 2000, anunțându-și apariția cu un remix al unui clasic hardcore, “Here Come the Drums” (Nasty Habit) prin Reinforced, susținându-și apoi mișcarea printr-o serie de EP-uri, lansate prin intermediul aceluiași label.

https://www.youtube.com/watch?v=3WSqTAmBk78

Breakage și-a continuat cariera prin mai multe release-uri prin labelul Inperspective, iar remixul piesei “Acid Rain” de Equinox l-a ridicat la un alt nivel, atrăgând producătorii care erau în căutarea sunetului original de drum and bass. În continuare, și-a lansat materialul prin Critical și Scientific Wax, înainte de apariția albumului său de debut numit “This To Shall Pass” în anul 2006, care a avut un impact puternic.

2009 l-a surprins pe James fiind deja destul de cunoscut pe scena britanică. De la superba piesă “Together”, acesta a lansat “Run Em Out” feat. Roots Manuva și “Hard” feat. Newham Generals și David Rodigan, care a devenit “Hottest Record In The World” în cadrul emisiunii lui Zane Lowe, pe Radio 1.

LP-ul acestuia “Foundation” a fost lansat în martie 2010 prin Digital Soundboy. Acest album a fost un mare succes, IDJ, DJ MAG, NME & Mixmag numindu-l “Album Of The Month” fiind apreciat în mare parte de Zane Lowe, Pete Tong, Laurent Garnier și Benga.

În 2011 lansează piesa “Fighting Fire” feat, Jess Mills, urmând ca Zane Lowe să o numească “Hottest Record In The World” (din nou!), fiind apoi susținut și de Annie Mac, Nick Grimshaw, Mista Jam și Rob Da Bank.

BREAKAGE

 FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | INSTAGRAM

Comentarii