Black Sun Empire reprezintă trio-ul ce a pus stapânire pe neurofunk și darkstep încă din anul 2000. Au continuat să-și dezvolte propriul stil și sound prin numeroase single-uri și LP-uri și astfel au devenit lideri în domeniu. Datorită abilităților impresionante și producții pline de inspirație, Black Sun Empire au ajuns să aibă succes în întreaga lume, fiind susținuți de No U Turn, Prototype și Virus.

Cu sunete fresh, noi și progresive, Black Sun Empire au ajuns în atenția lui Trace, pionier al techstep-ului, iar acesta a invitat trio-ul să compună pentru DSCi4. Ei au preluat clasicul “Mutant Jazz” și au oferit un remix de proporții cu adevărat devastatoare care a împins Black Sun Empire pe scenele din UK, apoi mai departe. Succesul cu DSCi4 a fost urmat remix-uri pentru SKC si Technical Itch, apoi, trio-ul a decis să-și creeze propriul label: Black Sun Empire Recordings, devenind casa propriilor producții, precum și colaborari cu alți artiști. Primul album “Driving Insane” a fost lansat în 2004 și a adus turnee în UK, Europa, SUA și Australia. Motivați de răspunsurile masive pe care le-au primit pentru primul album, băieții au revenit în 2005 cu cel de-al doilea LP “Cruel and Unusual”. Albumul a avut parte de colaborări cu artiști cate se pot lăuda cu un statut înalt, și anume: Noisia, Corrupt Souls și Kemal. Simțimd nevoia de a satisface și alte părti alte muzicii, au lansat și labelul oBSEssions, proiectat arome funky și neobișnuite. Labelul a fost cu siguranță apreciat, mai ales de Chris.SU, Noisia și SKC.

Al treilea LP “Endangered Species” a atras minți creative din întreaga lume drum&bass ca Noisia, Bad Robot, Chris.SU, Jade, State Of Mind, D.Kay, Optiv și Audio. Turneul rezultat a fost un succes răsunător la nivel mondial, fiind urmat de alt turneu pentru LP-ul “My Lightyear”, alături de Telemetrik, pentru a promova albumul de debut la BSE Recordings. În 2009, BSE a rămas pe val cu întregi melodii, inclusiv colaborări cu State Of Mind, N.Phect și Eye-D, urmând deschiderea unui label dubstep: Shadows of the Empire.

Noiembrie 2010 aduce cel de-al patrulea LP “Lights and Wires” și un turneu mondial. Albumul a afișat o varietate de sunete noi, ceea ce a cimentat reputația lor de artiști unici. Black Sun Empire a continuat să crească în prima jumătate a anului 2012 cu remix-ul pentru Noisia – “Thursday” plus o colaborare cu Foreign Beggars – “Solace One”.

În 2013, BSE a pus bazele Blackout Music NL și tot atunci au început să organizeze night-uri la festivaluri, dar mai ales în Londra. Din 2015, Blackout a început sa devină faimos și în USA, primul party fiind în Los Angeles.

“Caterpillar” a fost punctul culminant al BSE în 2016, urmând, mai apoi, în 2017 să lanseze alubumul “The Wrong Room”.

Niciodată nu au pierdut legătura cu radăcinile lor și continuă să promoveze evenimentul bi-lunar “Blackout” în orașul de origine, Utrecht. Acest eveniment bine stabilit atrage unele dintre cele mai mari talente ale lumii și mulțimi de peste 1000 de persoane. Puterea muzicală și creativă duce la lansarea “From the Shadows”, album cu un conținut de 12 piese și colaborări cu Noisia, Audio, Foreign Beggars, Amatorski, Rido, Thomas Oliver, Youthstar și N.Phect, ce a dus viitorul Black Sun Empire la expansiune.

Adevărații inovatori ai scenei drum&bass, de mai bine de un deceniu, Black Sun Empire continuă să capteze interesul noii generații menținând același stil unic pe care l-au adoptat la începutul carierei.

BLACK SUN EMPIRE

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | YOUTUBE | MYSPACE

Comentarii