Încă de la înfiinţarea Ram Records, scena muzicii drum & bass nu a cunoscut niciodată o poveste la fel de captivantă ca cea a lui Bensley. Fără a susţine show-uri înainte, canadianul de 19 ani a trimis un demo labelului său preferat, acesta semnând cu Ram Records în câteva săptămâni. Tânărul artist lasă muzica vorbească, dovedind astfel talentul adevărat poate fi descoperit şi susţinut atunci când ai aspiraţii înalte.

Dacă ascultăm câteva dintre piesele sale, descoperim motivele pentru care casa de înregistrări a lui Andy C l-a vrut pe Bensley atât de tare. Combinând beaturi dark cu instrumentale melodioase, track-urile sale capturează esenţa a tot ce este interesant în muzica drum & bass la momentul actual. Rezonând instantaneu cu ascultătorul şi, în acelaşi timp, sunânddiferit faţă de orice piesă auzită înainte, muzica lui Bensley transmite o energie dinamică şi distinctivă.

Inluentat de bunicul său deosebit de talentat în aria muzicii jazz, artistul a învăţat rapid cânte la saxofon, câştigând numeroase premii împreună cu orchestra şcolii. La fel de influenţat de pionierii muzicii jazz, Dave Brubeck şi Charlie Parker, precum de Loadstar şi Wilkinson, acesta reuşeşte aducă elemente de noutate foarte bine primite de public.

Aşadar, nu este de mirare primul său release a apărut în premieră în cadrul emisiunii lui Zane Lowe de la BBC Radio 1. “Fandango” a primit cu entuziasm susţinerea unor artişti ca Friction şi Mistajam, Bensley fiind sprijinit şi de XFM, Kiss şi Capital Xtra. Acest succes răsunător dovedeşte reputaţia impresionantă a acestui DJ de 19 ani, relativ nou în scenă.

Renunţând la colegiu în 2013 pentru a se putea axa exclusiv pe muzică, albumul său de debut, “Next Generation” a fost produs în chip ascuns. “Next Generation” reprezintă o călătorie printr-un soundscape divers, care îl consacră pe Bensley.

Nici în cele mai îndrăzneţe vise ale sale, artistul nu şi-ar fi imaginat ar putea bată palma cu cel mai mare label drum & bass atât de repede. Cu siguranţă, Bensley a înfruntat fiecare încercare, reuşind scrie o frumoasă poveste, care va rămâne în istorie. Tot ce putem face acum este aşteptăm şi urmărim progresul impresionant al artistului, care neva surprinde cu siguranţă în continuare.

BENSLEY

FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

Comentarii