Se spune că persoanele talentate nu pot sta prea mult timp în umbră, dar pentru Benny Page ascensiunea pe scena drum’n’bass a fost de-a dreptul meteorică. După ce și-a imprimat numele în mintea lui John Peel cu unul dintre primele sale release-uri în 2004, producătorul originar din Reading este acum în mod oficial protejatul legendei drum and bass Shy FX la label-ul Digital Soundboy. Cu un șir lung de hituri auzite pe ringurile de dans la activ, printre care și track-ul masiv “Turn Down the Lights”, totul este acum aranjat în așa fel încât Benny să calce pe urmele mentorului său ilustru și să ia lumea cu asalt.

Ca pentru orice artist, muzica a fost întotdeauna o pasiune pentru Page; gusturile muzicale variate ale tatălui său au avut o influență mare asupra artistului pe măsură ce acesta a crescut, determinându-l să ia lecții de chitară și tobe la vârsta de 12 ani. Din acel moment nu a mai durat mult până când Page a început să descopere muzica britancă underground. Inspirat de cele mai timpurii release-uri de jungle precum “Calling all the People” și “Worries în the Dance”, Benny a început să facă beat-uri folosind un sequencer pe PC-ul tatălui său la vârsta de 15 ani. După numai un an, acesta a început un curs de tehnologie muzicală. În 2002, Page era pregătit să arate tuturor sunetul său unic, iar labelul Cutterz Choice a fost primul care i-a recunoscut talentul.

Impresarul său l-a ajutat să lanseze prima sa piesă, “Chainsaws”, un an mai târziu, iar Benny a continuat să lanseze o serie de track-uri în 2004, printre acestea numărându-se “Sneaker Pimp” și un remix al piesei “Stalker” . Aparițiile repetate la Radio 1 au determinat recunoașterea sa pe plan internațional.

Cu acest tip de susținere în spatele lui, numele său a devenit în scurt timp unul destul de cerut pe scena drum’n’bass, ceea ce a dus la diverse legături cu unii dintre veterani, precum Nicky Blackmarket și Dj Bailey.
Totul s-a schimbat în mod radical în momentul în care Shy FX l-a auzit pe Dj Bailey promovând piesele lui Page-un singur apel telefonic a determinat semnarea contractului cu label-ul Digital Soundboy la începutul anului 2006. De atunci, Benny a lansat două piese, “Turn Down the Lights” și “Rub a Dub”, ambele făcând incursiuni serioase în topurile drum & bass.

Benny Page a devenit, de asemenea unul dintre cei mai căutați DJ, în ciuda carierei începute în urmă cu doar 4 ani. Acesta a finalizat un tur de trei săptămâni în SUA alături de Shy Fx, atingând popularitatea la nivel global. Benny este fericit cu dezvoltarea rapidă a carierei sale, însă acesta promite că nu se va culca pe o ureche. Chiar dacă artistul și-a clăit numele cu ajutorul unor piese ce garantează reușita în cluburile de dans, este foarte posibil ca acesta să își varieze stilul în perioada ce va urma.

BENNY PAGE

FACEBOOK 

Comentarii