Bad Company sau BC este numele de scenă al producătorilor britanici Jason Maldini (Maldini), Darren White (dBridge), Dan Stein (Fresh) și Michael Wojcicki (Vegas). Cei patru au pus bazele casei de discuri BC Recordings și au creat site-ul Dogs On Acid, reprezentând elemente definitorii ale genului drum&bass chiar și în zilele noastre.

Bad Company s-a format oficial în 1998 din fuziunea a Future Forces Inc (dBridge și Maldini) și Absolute Zero (Dj Fresh), ambele proiecte de la Renegade Hardware. Cei patru aveau oricum deja un istoric de colaborări: Stein, White și Maldini au lansat “The Code” ca Absolute Zero & Subphonics la Renegade Hardware, iar Stein și Wokcicki au lansat “Otto’s Way” ca Fresh & Vegas la Metro Recordings.

Grupul este cunoscut în industria drum&bas pentru single-ul “The Nine” ce le-a adus marele succes artiștilor, piesă votată în 2008 de cititorii Knowledge Magazine cea mai bună piesă drum&bass din toate timpurile. Bad Company au continuat să producă trei albume și diferite single-uri de succes, mai ales “Book Of The Bad” din 2000, compilație pentru cele trei vinyl-uri cu același nume la Prototype Recordings.

Numele trupei s-a schimbat în Bad Company UK din cauza unor probleme juridice cu trupa omonimă formată în 1970. Fresh a hotărât să continue mai departe pe cont propriu în diferite colaborari cu case de discuri, cum ar fi Breakbeat Kaos, RAM Records, V Recordings și Valve. dBridge a continuat și el să producă singur și și-a lansat propriul label, Exit Records. Maldini și Vegas au cooperat sub numele de Bad Company UK în continuare la Bad Taste Recordings. În 2010 cei doi producători au format trio-ul Blokhe4d alături de Uman. Maldini și Vegas au creat, de asemenea, label-ul Unique Artists.

BAD COMPANY

FACEBOOK | DISCOGS | SOUNDCLOUD | TWITTER | INSTAGRAM

Comentarii