Originari din nordul Londrei, Zula Warner și Glenn Herweijer formează un duo inedit care are ca țintă răspândirea muzicii drum & bass. Descoperiți de Marcus Intalex, care a ales “Ever On” pentru labelul său influent Soul:R, cei doi artiști britanici fac furori în rândul iubitorilor de liquid drum & bass. Pentru mai mult de un deceniu, Artificial Intelligence au lucrat la realizarea unor trackuri care să scoată la lumină vibeuri unice care, mai târziu, i-au consacrat. Printre acestea se numără memorabilele “Uprising”, “Bloodlines” și “Days of Rage”.

După lansarea în 2003 a trackului “Soul Good”, semnat Commercial Suicide, duo-ul talentat a semnat cu labelul lui Bryan Gee, V Recordings. În 2006, A.I au lansat piesa “Desperados”, aceasta câștigând titlul de “Numer 1 Drum & Bass Tune of The Year” în topul BBC Radio 1. După 7 ani plini de muncă și inspirație, anul 2010 a adus lansarea albumului lor de debut, “Stand Alone”. Acesta conține 6 trackuri, două dintre ele fiind realizate în colaborare cu vocalista britanică Jenna G și Steo. Frumusețea acestui album constă în elementele muzicale inovatoare folosite de A.I., printre ele numărându-se beaturile mai îndrăznețe în combinație cu instrumentalele pline de suflet.

În momentul de față, duo-ul se bucură de o poziție unică, beneficiind de susținerea celor mai importante labeluri drum & bass din prezent. În ultimii doi ani, A.I au lansat piese de succes, începând cu “Dillirious” și EP-ul “Forgotten Truths”, ambele semnate Metalheadz Records. În august 2015, aceștia au colaborat cu Dawn Wall, realizând piesa “Between The Sheets”, un track plin de vibeuri pozitive, în care se poate simți influența soul adusă de A.I. După doar două luni de la lansarea acesteia, duo-ul lovește din nou, apărând piesa “Is This Real”.

Anul 2016 i-a prins pregătiți pe cei de la A.I, aceștia lansând EP-ul “Shrine” în luna aprilie. Cu o carieră în ascensiune, cei doi și-au asigurat un viitor strălucit, influențând răspândirea muzicii drum & bass în jurul lumii. Deoarece ne plac foarte mult, sperăm să ne încânte în continuare cu piese la fel de inspirate ca până acum!

ARTIFICIAL INTELLIGENCE

SOUNDCLOUDFACEBOOK | TWITTER

Comentarii