Alix Depauw aka Alix Perez este un producător belgian care a intrat în lumea muzicii la o vârstă foarte fragedă: a început să mixeze la doar 14 ani și să producă muzică la 17. Atât în primele sale producții, cât și în cele mai noi, se pot simți influențele din funk, soul și hip hop.

Devenit cunoscut datorită primului său release ‘’Alix’’, belgianul a colaborat de-a lungul timpului cu Jenna G, Redeyes, Sabre, Specific și mulți alții. La scurt timp după ‘’Alix’’ urmează release-uri la Metalheadz, V Recordings și Soul:R, ceea ce îl determină pe Friction să îi ofere un contract exclusiv cu propriul său label, Shogun Audio. Urmează remarcabilul album de debut a belgianului, ‘’1984’’, cu care belgianul câștigă respectul și admirația iubitorilor de drum and bass și nu numai.

LP-ul nu ține cont de regulile impuse până atunci în drum and bass, ci este o reprezintare unică a stilului muzical din prisma lui Alix, ceea ce îl face să devină unul dintre cele mai aclamate albume ale anului 2009. Colaborările cu Lynx, Foreign Beggars, Truth și Spectrasoul sunt doar un motiv în plus pentru atenția oferită de publicații ca Metro, Mixmag și multe altele.

În 2010 Alix colaborează cu Noisia, Foreign Beggards și Icicle și lansează EP-ul ‘’Dark Days’’. În 2012 continuă să lucreze la un proiect mai vechi de-ale sale, alter-ego-ul Arp 101 care îi asigură un loc la faimosul Boiler Room. Producțiile broken beat electronica l-au dus, de asemenea, și în studioul BBC alături de Foreign Beggars.

În 2013 Alix lansează la Shogun cel de-al doilea album al său, ‘’Chroma Chords’’, ce include colaborări cu Phace & Misanthrop, Foreign Beggars, Riko Dan și alții.

ALIX PEREZ

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD

Comentarii