Adam Fenton este unul din numele cu istorie ale scenei de drum and bass. Artist, compozitor, producător și deținător al labelului Breakbeat Kaos, Adam F are o carieră care include premiul MOBO pentru albumul său de debut, ‘Colours’, 7 piese în Top 40, 9 premii și discuri de aur și 6 de platină.

Născut pe 8 februarie 1972 în Liverpool, Adam F și-a început incursiunea în lumea muzicală în 1996 cu “Metropolis/Mother Earth”, un release techstep la Metalheadz. ‘F-Jam’ și ‘Circles’ sunt alte două piese de-ale sale arhicunoscute, ‘Circles’ ajungând chiar în Top 20 a UK Singles Chart.

În 1998 Adam primește premiul MOBO pentru albumul său de debut, iar mai apoi, în 2001, o nouă etapă a carierei sale – KAOS – The anti-Acoustic Warfare, proiect de hip hop la care lucrează alături de LL Cool J, Redman și De la Soul. Un an mai târziu creează o piesă pentru celebrul film Ali G Indahouse.

Cariera eclectică a lui Adam F a inclus colaborări cu și remixuri pentru diverși artiști ca The Prodigy, DJ Fresh, David Bowie, Pendulum, Sigma, Jay Z, Redman, Method Man, DJ Fresh, Pet Shop Boys, Scrufizzer, Beenie Man, Afrojack, Rihanna și alții. Împreună cu DJ Fresh, Adam a pus bazele labelului Breakbeat Kaos, label care a susținut artiști ca Pendulum, Nero, Sigma și Chase & Status când încă erau total necunoscuți. Adam este și co-deținător al celebrului site Dogs on Acid.

La începutul anului 2007, sub îndrumarea lui Stacey Castro, talent manager din Hollywood, Adam a avut primul său rol de film, în thrillerul britanic ‘The Heavy’, iar la finalul anului în thrillerul despre sunet și minciuni, ‘’Cuckoo’’.

În 2009 Adam s-a reîntors în studio, de data aceasta împreună cu Horx pentru a remixa ‘’Take Me to the Hospital’’, piesa celor de la The Prodigy, de pe albumul ‘’Invaders Must Die’’. În 2010 Adam F face împreună cu DJ Fresh o nouă incursiune în hip hop și lansează WTF?! feat. Dead Prez. După diverse alte colaborări, 2012 aduce primul release propriu al artistului, “When The Rain Is Gone” la 3Beat.

În 2014 Adam a colaborat cu legenda grime, Dizzee Rascal pentru Polydor records, iar propriul remix al piesei a marcat reîntoarcerea sa la drum and bass. Tot în 2014, colaborarea în calitate de compozitor și vocalist cu SecondCity pentru piesa ‘I Wanna Feel’ i-a adus artistului primul său No. 1 oficial în UK. Urmează ‘The Pit’ împreună cu Doctor P și Method Man de la Wu Tang, iar în vară un turneu cu show live ce a inclus cele mai mari festivaluri și cluburi din întreaga lume, de la Glastonbury la Electric Daisy Festival.

‘’Believer’’, ultimul hit al artistului realizat în colaborare cu DJ Fresh l-a readus în atenția iubitorilor de drum and bass. Ce urmează rămâne de văzut..

ADAM F

FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | YOUTUBE | INSTAGRAM

Comentarii