Am așteptat mult această seară, ca de altfel toate serile petrecute în arenă. Hype-ul de a-i vedea a treia oară pe LOADSTAR a explodat în săptămâna precedentă petrecerii, deoarece ultimele lor 2 vizite în Arenele Romane s-au sondat cu party-uri de excepție unde m-am distrat de minune. (1 4 0 6 2 0 1 4 și 2 1 0 6 2 0 1 3)

Arena dnb a oferit o nouă noapte memorabilă, alături de XAMPLE și CHRIS PAGE, de la DC BREAKS. Acesta din urmă a fost invitat ca urmare a anulării turului european al neo-zeelandezilor de la STATE OF MIND, cei care ar fi trebuit inițial să urce pe scena arenelor. Turneul a fost anulat din motive de sănătate. Deși mi-ar fi plăcut să-i văd pe STATE OF MIND pentru prima oară, cred că această schimbare de ultim moment a fost benefică petrecerii. Neo-zeelandezii au promis că se vor revanșa la una din următoarele petreceri. Englezii au fost acompaniați la warm-up și after de JTR, BRUSTEN și ELARITH.

De visuals s-a ocupat bine cunoscutul și priceputul VLC. Arena a fost descoperită și ne-am putut bucura de un joc de lumini excelent, care pe mine m-a fascinat de când am intrat la party. Dovadă stă poza postată de Arena dnb pe pagina lor, înaintea evenimentului. Nu a fost așa frig pe cât se preconiza, deci în final toate bune și frumoase. La ora 02:15 a avut loc acel cutremur despre care toată lumea vorbește, sperăm să nu fi fost provocat de noi :)). Ne-am distrat cum se cuvine, personal nu știu dacă evenimentul acesta sau cel din vară a fost mai reușit, dar cu siguranță m-am distrat excelent la ambele.

JTR a fost primul care a urcat pe scenă, ocupându-se de warm-up. Am ajuns târziu, nu am prins mult din setul lui și regret asta pentru că warm-up-ul îmi place cel mai mult la o petrecere. Vine din Sibiu și a mai fost invitat la Arena dnb, la Hospitality 2014 sau alături de CHASE & STATUS. Acest lucru spune multe despre el ca artist.

Următorul a fost BRUSTEN, reprezentant Hangout Music din București. Setul acestuia a fost foarte apreciat de către public, lucru ce reiese din postările de pe event, pe facebook. O selecție de clasă, cu piese cunoscute ca “Marka” (Dub Phizix), dar și producții underground, ca “Revolta” de la Mortem sau “Don’t call it anything” de la Quadrant, Kid Hops & Iris (big up pt asta). Au fost răspândite vibe-uri deep și dark, perfecte pentru acel moment al petrecerii. Cu BRUSTEN suntem familiari și știm că nu dezamăgește niciodată. He killed it!

A urmat XAMPLE, reprezentant LOADSTAR, duo apartinant label-ului RAM RECORDS. Pentru a treia oară la arene, acesta a avut o prestație minunată, similară cu celelalte două. M-am distrat de minune, conform așteptărilor. Sunetul abordat a fost unul brutal, acompaniat de o tehnică de invidiat, aș putea spune. XAMPLE și-a început setul în forță cu “Future Fold”, producție a duo-ului Mind Vortex. Am putut auzi “Dead Limit”, Noisia și “Bricks Don’t Roll”, Hazard, piese arhicunoscute și devenite anthem-uri la petreceri. Ne-am delectat și cu piese de la René LaVice (remixul piesei Rebel Radio) canadianul care a vizitat Arena dnb pe 11 iunie, la summerfest. De asemenea, XAMPLE a pus și producții proprii ale duo-ului, de pe vechiul, dar și noul lor album, care va apărea curând.

Artist tot din UK, CHRIS a reprezentat duo-ul DC BREAKS. Pe el l-am văzut a doua oară (prima la arene) și am fost plăcut surprins de calitatea setului său, deși unele piese s-au repetat. Cum am spus, schimbarea a fost, părerea mea, de bun augur deoarece acesta cu siguranță s-a ridicat la nivelul așteptărilor și ne-a făcut să dansăm sub clar de lună. Am auzit piese deja consacrate ale lor, cum ar fi “Lock In” și “Swag”, dar și producții marca Sigma (“Rude Boy”), TC (“Tap Ho” și “Game Over”) sau Noisia-Outer Edges (“Tentacles”).

Timișoreanul Elarith a încheiat petrecerea cu vibe-uri de neurofunk și ne-a ținut în picioare până spre dimineață. Am putut auzi remixurile proprii la piesele “Whip Slap” și “Surrounded”, dar și XTM-“Time” sau “We are the people”-Inflex remix.

Mulțumim artiștilor pentru o seară de neuitat, dar nu în ultimul rând, mulțumim Arena dnb pentru că ne oferiți astfel de trăiri și momente. The real stronghold of romanian drum’n’bass. Stay tuned pentru informații despre următoarele evenimente!

www.arenadnb.ro

Comentarii